In timp ce multe banci inchid sucursale sau renegociaza chiriile pentru a-si reduce cheltuielile, unele institutii de credit deschid noi unitati pe timp de criza. Banca Transilvania, unul dintre jucatorii cu capital majoritar autohton din sistemul bancar, are o politica de extindere a retelei teritoriale, nu agresiva, ci adaptata gradului de dezvoltare a businessului, sustine Robert Rekkers, directorul general al bancii.
Banca Transilvania a deschis zece noi sucursale in ultimele trei luni, 3 dintre ele fiind localizate in Bucuresti, iar in Brasov a fost inaugurata si unitate dedicata diviziei pentru medici. Robert Rekkers, directorul general al bancii, a precizat ca, in medie, investitia realizata pentru deschiderea unei unitati standard este de 50.000 - 60.000 de euro.

"Nu vrem sa fim foarte agresivi in extinderea retelei teritoriale, dar credem ca mai exista loc sa deschidem noi sucursale", a spus Robert Rekkers. Banca Transilvania are o retea formata din 535 de unitati, dupa ce ieri a inaugurat inca doua sucursale (in Botosani si Craiova). Managementul bancii a decis sa isi consolideze si pozita in Bucuresti si recent a deschis o unitate in Sema Parc si alta in Piata Romania.

Cererea pentru noi credite se mentine, insa, la un nivel foarte scazut. Populatia si intreprinderile mici si mijlocii nu mai au capacitatea de a se imprumuta, iar datele publicate recent de Banca Nationala a Romaniei confirma acest lucru. Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a scazut cu 0,5% fata de septembrie, ajungand la 206,83 miliarde de lei.

"Cererea de credite este slaba pe aproape toate zonele de business. Exista cerere pentru imprumuturi din zona corporate si la divizia pentru medici, insa populatia si intreprinderile mici si mijlocii nu solicita credite", a declarat directul generat al BT, mentionand ca banca a continuat sa ofere variante de restructurare pentru sectorul IMM si pentru populatie.

Banca desfasoara operatiuni pe patru segmente de business - retail, IMM, corporate si divizia pentru medici. Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania estimeaza ca va acorda anul viitor credite pentru sectorul medical in crestere cu 20-30% fata de nivelul din 2010.

Western Union si Banca Transilvania au lansat ieri serviciul de transfer de bani prin bancomat, clientii BT urmand sa primeasca direct in contul lor sume ce sunt transmise de persoane din alte tari prin reteaua Western Union, dar si sa trimita bani.

Banca Transilvania (TLV) a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 69,71 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri