Tribunalul Bucuresti a respins cererea unor clienti Volksbank de suspendare a platii ratelor la creditele contractate pana la pronuntarea unei sentinte definitive in procesul colectiv impotriva bancii, sentinta la care avocatii vor face recurs.
"Cererea de suspendare a platii ratelor a fost respinsa. Nu stiu de ce intrucat motivarea o vom primi in cateva zile. Oricum, facem recurs in cinci zile la Curtea de Apel", a declarat Adrian Paraschiv, reprezentantul grupului de clienti nemultumiti ai Volksbank, potrivit Mediafax.

Aproximativ 1.000 de clienti ai Volksbank au depus in luna noiembrie la Tribunalul Bucuresti doua cereri de chemare in judecata a bancii pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, respectiv pentru suspendarea platii ratelor la imprumuturi pana la momentul solutionarii litigiului.

Primul termen de judecata pentru procesul de fond a fost fixat pentru data de 7 noiembrie 2011, iar pentru cererile de ordonanta presedintiala prima infatisare a avut loc la 26 noiembrie 2010.

Grupul de clienti Volksbank a decis introducerea actiunii in justitie in vederea constatarii caracterului abuziv pentru un numar de 25 de clauze. Actiunea nu se limiteaza la clauzele introduse de Volksbank Romania prin actele aditionale emise in aplicarea OUG nr. 50/2010, fiind avute in vedere, in principal, clauzele contractuale existente anterior in conventiile de credit.

Actiune in instanta nu este primul proces colectiv impotriva unei banci din Romania. Avocatii a circa 360 de clienti BCR au depus, la finele lunii octombrie, actele pentru declansarea un proces colectiv, dar cererea lor privind suspendarea platii ratelor la creditele contractate pana la pronuntarea unei sentinte defitive a fost respinsa la jumatatea lunii noiembrie, intrucat judecatorii Tribunalului Bucuresti au considerat-o nefondata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri