Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul de 6,25%, pentru a cincea sedinta consecutiva. Banca centrala nu a modificat nici ratele rezervelor minime obligatorii.
Prima sedinta de politica monetara a Consiliului de Administratie al BNR nu a adus schimbari la nivelul dobanzii cheie sau in cazul rezervelor minime obligatorii, masura pe care economistii consultati de wall-street.ro o anticipau.

Aceasta este a cincea sedinta consecutiva in care BNR decide sa mentina dobanda cheie la 6,25%.

Banca centrala a mai decis si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar. "Ceea ce conteaza acum este ca dobanzile interbancare sunt sub nivelul dobanzii de politica monetara, iar conditiile de lichiditate din piata sunt bune", sustine Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank Romania.

BNR a decis mentinerea dobanzii de politica monetarea la 6,25% si continuarea gestionarii adecvate a lichiditatii din sistemul bancar pentru a asigura ancorarea ferma a anticipatiilor inflationiste, potrivit precizarilor din comunicatul primit de la banca centrala.

Consiliul de Administratie al BNR nu a operat modificari nici in ceea ce priveste nivelul rezervelor minime obligatorii. Nivelul actual al ratelor RMO este de 15% la pasivele in lei si 25% la cele in valuta.

De asemenea, BNR va monitoriza "cu vigilenta" evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri