Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis numirea lui Bogdan Andriescu in functia de director general al Institutului de Management in Asigurari (IMA), a anuntat Comisia.

Bogdan Andriescu detine, in acelasi timp, si functia de presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

IMA este o institutie de educatie profesionala fondata de catre CSA in 2009, ca fundatie, si are ca principal obiectiv pregatirea, perfectionarea si specializarea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor, precum si atestarea si coordonarea activitatii de calificare profesionala a celor care doresc sa lucreze in asigurari.

„Pregatirea profesionala a celor care lucreaza in asigurari a constituit intotdeauna o prioritate pentru mine, atat ca presedinte al UNSICAR, cat si ca participant direct la activitatea de asigurare. Sunt convins ca experienta mea de 20 de ani in relatiile directe cu consumatorii de asigurari ma va ajuta ca, din pozitia de director general al IMA, sa contribui la profesionalizarea tuturor celor implicati in activitatea de asigurare si intermediere in asigurari”, a declarat Bogdan Andriescu (foto), investit oficial in functia de director general al IMA pe 17 ianuarie anul curent.

In vederea implementarii legislatiei referitoare la pregatirea profesionala unitara a personalului din asigurari, Consiliul CSA a decis totodata componenta Comisiei de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale, comisie prevazuta de Normele privind activitatea entitatilor care organizeaza cursuri de pregatire profesionala unitara a personalului din asigurari, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.6/2010. Conducerea Comisiei este asigurata de Daniela Popa - presedinte, Anabella Ruse - membru si Doina Neagu - membru.

Aceste norme stabilesc conditiile de atestare pe care trebuie sa le indeplineasca furnizorii de cursuri de calificare profesionala, specializare/perfectionare profesionala sau pregatire profesionala continua, in scopul asigurarii unei educatii profesionale de calitate si unitare in domeniul asigurarilor.

"Aceste doua decizii reprezinta un pas inainte pentru punerea in practica a proiectului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor de crestere a calitatii pregatirii profesionale in domeniul asigurarilor. Consider ca este foarte important ca persoanele care lucreaza in asigurari si indeosebi cei care intra in contact direct cu asiguratii sa aiba o calificare profesionala corespunzatoare, intrucat in acest fel va creste calitatea serviciilor atat in momentul incheierii asigurarii, cat mai ales in faza de lichidare a daunelor si plata a despagubirilor”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Comisia de monitorizare are drept obiectiv evaluarea programelor de pregatire profesionala si a modului de aplicare a acestora, avand urmatoarele atributii principale: analizeaza documentatiile depuse de entitatile care doresc sa devina furnizori de programe educationale in domeniul asigurarilor si formuleaza propuneri catre Consiliul CSA; atesta lectorii pentru programele de pregatire profesionala in domeniul asigurarilor; monitorizeaza furnizorii de programe educationale, in sensul respectarii conditiilor sub care au fost aprobate programele pe pregatire profesionala.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri