Grecul Costas Kapetanopoulos (44 ani), marketing manager al Cosmote, traieste in Romania din 2005 si a remarcat, cu ochii unui expat, cum tara a trecut de la “schimbari pozitive, Bucurestiul se transforma in bine cel putin o data la trei luni” la “o cadere abrupta, dramatica”. Vezi opinii ale grecului privind activitatea la Cosmote, cum isi imparte timpul, ce pasiuni are dar si pareri macroeconomice, intr-un interviu exclusiv wall-street.ro.
Asa cum “ii sta bine” unui manager de companie telecom, Kapetanopoulos se declara un fan al tehnologiei, schimband destul de des terminalele mobile din buzunar. La intalnirea cu Wall-Street, acesta avea un iPhone 4 si un BlackBerry – “folosesc insa si un Samsung Galaxy Tab. Am insa colegi din management care prefera iPad-ul sau alte tablete”.

Intrebat cum arata, in opinia sa, telefonul viitorului, directorul de marketing al Cosmote spune ca acesta este unul din miracolele tehnologiei – domeniul te uimeste, nu stii la ce sa te astepti. “Acum cativa ani, cand Steve Jobs (seful Apple – n.r.) a prezentat iPhone-ul, nu multi se asteptau la ce va urma. O adevarata revolutie tehnologica a impanzit planeta. In viitor, cred ca absolut toate datele vor putea fi stocate pe un singur gadget si toate acestea vor putea fi accesate foarte usor, de oriunde in lume”.

Costas Kapetanopoulos recunoaste ca, in cadrul Cosmote Romania, se fac greseli zilnic, unele mai mari, altele mai mici, dar din toate invata. “Astfel, daca as putea sa dau timpul inapoi cu doi ani, nu cred ca as schimba nimic din deciziile luate, din cel putin doua motive. Unul, nu as sti la ce rezultat am ajunge daca as schimba ceva si doi, am ajuns unde doream, cu Cosmote Romania”. Cea mai recenta greseala facuta de Kapetanopoulos a fost una personala, in urma careia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o luna. "Asta da ghinion!", exclama.

In ceea ce priveste atmosfera din cadrul companiei, Kapetanopoulos o descrie ca fiind “distractiva si interactiva”. Pe langa departamentul de marketing, pe care il conduce, managerului ii place sa lucreze si cu echipa de vanzari si cea financiara.

El considera ca economia Romaniei va incepe sa isi revina in partea a doua a anului curent si va creste puternic in 2012. “Cand am venit, in 2005 in Bucuresti, orasul parca prindea viata o data la trei luni, era in expansiune si crestere rapida. Si, dintr-o data, a cazut foarte mult, odata cu inceperea crizei economice. Cu toate acestea sunt absolut convins ca Romania va deveni o forta, datorita resurselor naturale, companiilor mari prezente pe teritoriu, majoritatea private, turismului. Oricum, comparativ, e de 100 de ori mai rau in Grecia, in prezent”, spune Costas Kapetanopoulos.

In ceea ce priveste programul de lucru, grecul se trezeste la 8 dimineata si incepe actvitatea la 09:00-09:20, terminand ziua in jurul orei 19:00. “Nu lucrez in weekend decat daca este nevoie. Ca oricarui om, imi place sa ma si relaxez. Oricum, si pe plan mondial dar si in Romania, trebuie sa fii din ce in ce mai flexibil cu timpul tau. Este greu sa reusesti complet sa imbini perfect timpul liber cu munca, uneori se intercaleaza”, considera el.

In concedii, Costas Kapetanopoulos merge deseori in Grecia, desi in 2010 nu a fost in tara lui natala, preferand Singapore, sau Egipt. Anul acesta, de Paste, se va duce in Spania cu familia.

Kapetanopoulos apreciaza filmele de actiune (in special cele cu James Bond), merge destul de des la cinema si nu este un fan al teatrelor. “Ma plictisesc destul de repede, de obicei”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri