Care sunt plusurile si minusurile iPad 2 fata de concurentii principali de pe piata, si in special Motorola Xoom? In viitorul apropiat se vor lansa alte doua tablete ce promit sa rastoarne balanta puterilor – PlayBook-ul companiei Research in Motion si TouchPad-ul HP. Vezi mai multe opinii comparative ale expertilor in domeniu.
Aditya Bansod a testat si iPad 2 si Motorola Xoom, din perspectiva unui dezvoltator HTML5.

Aceasta se arata mai incantata de iPad 2, datorita suportului pentru API-uri Media Capture, suportului foarte bun pentru CSS3 si Acid3. “Device-urile Apple sunt cele mai avangardiste in ceea ce priveste inovatia si, pentru un dezvoltator de aplicatii in HTML5, aceasta este o veste buna”, spune ea. Aceasta mai spune ca aproape toate aplicatiile browserelor de pe piata functioneaza satisfacator pe iPad 2.

Aceasta spune insa ca tableta Xoom “este mai putin buna decat ma asteptam, la nivel de platforma moderna pentru aplicatii”.

De o parere similara este si Charles Arthur , un alt dezvoltator de aplicatii cunoscut. “Performantele browserelor pe iPad 2 sunt impresionante – de aproape doua ori mai bune decat pe prima versiune. E ciudat faptul ca, in ciuda faptului ca Google Chrome este un browser rapid, bazat pe WebKit, acesta ruleaza mai slab decat pe iPad 2. Sa fie o implementare proasta?”, se intreaba el.

Batalia insa continua intre formatele Flash, adoptate de Google si respinse de Apple, si HTML5.

Ross Rubin, seful NPD Group
, discuta despre camere si crearea de continut.



Adaugarea unei camere frontale ce permite video chat era asteptata de fanii iPad-ului. Adaugarea unei camere pe verso nu este insa de prea mare efect, considera el. Concurentii Galaxy Tab, Motorola Xoom si viitorul PlayBook au sau vor avea camere, in timp ce TouchPad-ul HP a ales sa nu implementeze.

42% dintre posesorii de tablete filmeaza, editeaza si impartasesc fisiere video, o pondere mai mare facand lucruri similare in cazul fotografiei.

Ross Rubin face o observatie interesanta: Daca Apple a criticat Microsoft pentru ca aceasta din urma incearca sa impuna pe tablete un sistem de operare dedicat PC-urilor, creatorul iPad-ului incearca exact invers – sa instaleze segmente din interfata de pe tablete pe Lion, urmatorul sistem al Mac-urilor.



Johnny Evans subliniaza ca deja mai multi amatori au filmat o multime de clipuri cu ajutorul camerelor tabletelor PC. De asemenea, publicitarii au realizat potentialul pe care il are asocierea produselor cu brandul Apple, astfel incat au si filmat o prima reclama cu camera iPad 2. (vezi clipul) Acesta nu este de acord cu faptul ca tabletele nu sunt PC-uri, dovedind, atat cu cifre cat si observatii proprii, ca industria tabletelor “va inghiti” PC-urile, in timp.

Dar Xoom este o tableta scumpa, nu? NU, este de parere Matthew Shaer

Acesta subliniaza ca versiunea cu WiFi costa 600$, in linie cu echivalentul de 32 Gb al Apple. Acesta se intreaba insa daca Motorola nu a gresit iesind in prima faza pe piata doar cu versiunea 3G, la 800$, pret ce a alungat multi dintre posibilii cumparatori.

Sursa foto: DigitalTrends.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri