Terminalul Google Nexus S ce ruleaza Android 2.3 incarca paginile web cu 52% mai rapid decat iPhone 4 ce ruleaza iOS 4.3, conform a cateva mii de teste independente ce au fost sumarizate de compania Blaze Software.
Astfel, daca in cazul Google Nexus S paginile se incarca in 2,14 secunde, in situatia iPhone 4 incarcarea se realizeaza in 3,25 secunde, pe Safari.

Blaze a folosit 1.000 de website-uri pentru teste, incarcandu-le in repetate randuri atat pe WiFi cat si pe 3G. In ambele cazuri, nicio alta aplicatie nu rula in background. In patru cazuri din cinci, terminalul Android a insemnat browsing mai rapid fata de iPhone 4. Din cele 1.000 de site-uri, 175 erau optimizate pentru browsing-ul mobil. iPhone 4 a incarcat mai rapid cu 39% aceste site-uri fata de versiunea “de PC” a lor. De cealalta parte,telefonul Android s-a situat mai slab, viteza de acces a site-urilor optimizate crescand cu doar 8% fata de versiunile clasice.

Compani cu sediul in Ottawa, Canada, a a subliniat ca testul nu a fost comandat de niciuna din companii si a fost unul total obiectiv. “Ambele terminale sunt, de altfel, rapide, insa cel ce ruleaza Android este mai eficient”, subliniaza studiul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri