Nokia, filiala locala a celui mai mare producator de telefoane la nivel mondial, inchide centrul de cercetare si dezvoltare din cadrul Olympia Business Center din Cluj si renunta astfel la 120 de salariati. Cei aproape 4.000 de angajati ai fabricii Nokia din comuna Jucu nu vor fi afectati.
“Nokia estimeaza ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfasurate in aceasta locatie (Olympia Business Center din Cluj) vor fi diminuate complet. Operatiunile de Cercetare si Dezvoltare vor continua sa fie derulate in alte centre Nokia de pe glob. Se preconizeaza ca vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nu sunt planificate nici un fel de schimbari la nivelul fabricii Nokia de la Jucu”, a anuntat compania.

Reducerile de personal sunt determinate de faptul ca producatorul finlandez isi doreste sa reduca la nivel global cu un miliard de euro cheltuielile operationale neauditate IFRS ale diviziei de servicii si dispozitive, pentru intregul an 2013 fata de anul 2010.

“La Nokia, avem obiective clare in legatura cu modul in care vom merge inainte, care au in vedere redobandirea si consolidarea pozitiei de lider in segmentul de dispozitive inteligente, telefoane mobile si strategia de minimizare a intreruperilor la nivel de operatiuni. Insa, datorita acestei noi strategii, va fi necesara o reducere a fortei noastre de munca. Aceasta este o realitate dificila si colaboram strans cu angajatii nostri si cu parteneri locali pentru identificarea de oportunitati de reangajare pe termen lung pentru oamenii talentati din cadrul Nokia”, a declarat Stephen Elop, presedinte si CEO Nokia".

Nokia intentioneaza sa colaboreze cu compania de servicii de outsourcing Accenture pentru a transfera activitatile de dezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3000 de angajati ai Nokia la Accenture.

In plus, Nokia vrea sa reduca cu aproximativ 4.000 de persoane forta de munca globala pana la sfarsitul lui 2012, majoritatea reducerilor fiind planificate in Danemarca, Finlanda si Marea Britanie. Discutiile cu reprezentantii angajatilor au debutat astazi, in concordanta cu cerintele fiecareia dintre legislatiile nationale.

Toti angajatii care ar putea fi afectati de planurile de reducere vor putea ramane pe statele de plata Nokia pana la sfarsitul anului 2011.

Reducerea de personal se estimeaza ca se va desfasura in etape, pana la sfarsitul anului 2012 la nivel global, in concordanta cu dezvoltarea portofoliului de produse si servicii ale companiei.

“Intentionam sa oferim celor care risca sa isi piarda locurile de munca o serie de optiuni, de la angajare individuala si sprijin pentru reconversie profesionala, la investitii pentru promovarea inovatiei si colaborari cu parteneri locali pentru a genera noi oportunitati”, a mai spus Elop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri