Proiectul de lege pentru trecerea la TV digitala teresta nu va fi aprobat mai repede de doua luni, a afirmat Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informatioanale, la un eveniment organizat de Asociatia pentru Comunicatii Digitale.
In prezent la ministere sunt in avizare doua modele diferite privind televiziunea digitala terestra.

Pe de alta parte, Catalin Marinescu, seful ANCOM (arbitrul telecom), nu a oferit un pronostic privind aprobarea unuia dintre proiecte, el spunand ca acest lucru este posibil sa se intample intr-o saptamana sau in doua luni

Procesul de tranzitie la televiunea digitala trebuie sa se termine pana la 1 ianuarie 2013, cand televiziunea analogical terestra va fi oprita.

In Romania, dintre cele 7,3 milioane de gospodarii, in jur de 5,7 milioane sunt abonate la serviciile unui operator, restul de 1,6 milioane fiind cele care utilizeaza televiziunea terestra analogica, adica receptioneaza programe gratuit, din eter, cu antena individuala de bloc sau de camera.

Tranzitia la televiziunea digitala terestra este importanta deoarece astfel se elibereaza dividendul digital, adica benzile de frecventa necesare pentru introducerea serviciilor de internet de mare viteza 4G.

Decizia de stopare a transmisiei analogice terestre a fost luata in 2006 la Geneva, trecerea de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvente UHF la cele in format digital de tip DVB-T ((Digital Video Broadcasting - Terrestrial) facandu-se in Romania prin atribuirea a sase multiplexe la nivel national.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri