Primul trimestru din acest an nu a adus inca o revenire a consumului in industria telecomunicatiilor si nu se stie daca pana la finalul anului va fi o crestere fata de anul trecut, a afirmat pentru wall-street.ro, Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, cel mai mare operator de internet si televiziune de pe piata locala.
Astfel, chiar daca datele Institului National de Statistica arata ca am iesit din recesiune, consumul inca se mentine scazut si foarte multi manageri si analisti se asteapta ca anul viitor sau chiar mai tarziu romanii vor simti aceasta “revenire tehnica” a economiei.

“Deocamdata este ca in 2009. Este prea devreme sa spunem daca va fi o revenire a pietei anul acesta sau anul viitor”, a adaugat Valentin Popoviciu (foto).

In 2010, romanii au cheltuit pe servicii de telecomunicatii in jur de 2,87 miliarde de euro, in scadere cu 335 de milioane de euro fata de 2009, conform unui raport al France Telecom, actionarul majoritar al Orange Romania, cel mai mare operator telecom local. Cifrele reprezinta veniturile din telefonie mobila si fixa, internet fix si transfer de date. Astfel, din valoarea pietei telecom de 2,87 miliarde de euro din 2010 lipsesc serviciile de televiziune estimate la peste 300 de milioane de euro.

Oficialul RCS&RDS nu a oferit date despre numarul de clienti, cifra de afaceri sau investitiile pe care compania le-a facut sau urmeaza sa le faca anul acesta.

In 2009, operatorul a avut afaceri de 391 de milioane de euro si avea aproximativ 2,7 milioane de abonati de televiziune, 1,1 milioane de utilizatori de internet si 1,5 milioane de clienti de telefonie fixa.

Managerul nu a dorit sa comenteze niciuna dintre informatiile care au aparut pana acum in presa cu privire la o posibila preluare a UPC Romania despre catre RCS&RDS si nici despre oferta pe care RCS&RDS ar fi facut-o pentru preluarea unui pachet din Romtelecom.

In aceasta saptamana, Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale a declarat ca RCS&RDS si-a manifestat intentia de a cumpara actiuni din pachetul detinut de statul roman la Romtelecom. Saptamana viitoare oficialii MCSI se intalnesc cu cei ai OTE, grupul care detine Romtelecom, pentru ca grecii sa prezinte o oferta pentru actiunile controlat de stat in cadrul Romtelecom.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri