Furnizorul de solutii informatice Brinel Cluj-Napoca a inregistrat anul trecut o crestere de peste 60% a cifrei de afaceri, fata de valoarea din 2009, la 77 milioane lei (peste 18 milioane euro) si a obtinut profit, scrie Mediafax.
"Principala realizare din 2010 a fost revenirea pe crestere. In 2009 eram la inceputul recesiunii, institutiile puteau amana fara riscuri investitiile pentru cateva luni, activitatea economica scadea, iar companiile se puteau descurca fara noi investitii cu ceea ce aveau deja. 2010 nu a adus multe lucruri noi ca sa determine schimbarea, dar (...) s-a schimbat perceptia, a inceput din nou piata sa functioneze. Peste 60% crestere an la an ne-a dat incredere si ne-a permis sa iesim din zona incertitudinilor", a declarat agentiei Marcel Borodi (foto), directorul companiei si presedintele Brinel.

El a subliniat ca profitul a fost obtinut in principal prin controlul atent al costurilor.

"Am reusit sa controlam costurile si sa finalizam anul cu profit. Cursul fiind stabil, iar dobanzile suportabile, pericolul venea mai ales din partea riscului de insolvente care sa afecteze clienti sau furnizori de-ai nostri. (...) Atacarea cu succes a proiectelor complexe cu o componenta soft si servicii a fost un alt factor de succes", a afirmat presedintele Brinel.

In 2010, solutiile integrate si proiectele complexe au generat circa 50% cifra de afaceri din 2010.

"E primul an in care atingem acest prag. In 2011 speram sa majoram acest procent si mai mult", a aratat presedintele Brinel.
Pentru 2011, compania are ca obiectiv sa mentina cresterea afacerilor si sa obtina profit.

"Ne propunem sa continuam cresterea (pentru 2011 - n.r.). Piata interna isi revine mai incet si nu ne asteptam la un procent de crestere mai mare de 10%-15%. La inceputul anului speram mai mult, dar semnalele sunt moderat pozitive. Vom mentine profitabilitatea pozitiva si in 2011, dar cu o singura cifra", a aratat Borodi.

In primul trimestru din acest an, veniturile Brinel a crescut an la an cu 5%, iar profitabilitatea a avut o ajustare sezoniera negativa.
Grupul Brinel are in jur de 140 de angajati in centrele din Cluj, Sibiu, Oradea si Bucuresti.

"Am facut angajari in 2010 si vom mai face si in acest an. Suntem mereu in cautare de oameni cu competete inalte in IT si cu o atitudine potrivita unui mediu dinamic si competitiv. Vom angaja in continuare specialisti software (Oracle, Microsoft), manageri de proiecte informatice, consultanti de business si ingineri tehnico-comerciali pentru promovarea solutiilor noastre. Vom mari echipa in zona de vanzari si software, cu cel putin 25 de specialisti. (...) Dezvoltarea potentialului uman va fi si pentru anii urmatori o directiestrategica a Brinel", a spus Borodi.

De asemenea, grupul este interesat de extinderea activitatii pe piata.

"Activitatea principala in zona de solution provider/ integrare de sisteme informatice ne determina sa ne uitam cu atentie la posibile tinte de achizitie. Firme cu solutii de nisa bine consolidate in piata sunt de interes. Aceste procese sunt lente si pentru a fi reusite depind de foarte multi factori. Credem ca in urmatorii ani vom consolida aceasta activitate si mai bine", a subliniat oficialul companiei.

El a aratat ca, in prezent, Brinel urmareste gestionarea optima a resurselor pe care le are si dezvoltarea afacerii in locatiile din tara unde este prezent.

"Piata ofera contextul potrivit iar noi detinem atat instrumentele, cat si competentele necesare pentru a ne asigura cresterea si stabilitatea in cel de-al treilea deceniu al exitentei grupului", a mai spus Borodi.

Brinel a fost infiintata in anul 1991 si produce si implementeaza solutii la cheie, prin integrarea de software, hardware, echipamente de retea si comunicatii. Compania este controlata de familia Borodi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri