Veniturile operatorului de plati cash si online PayPoint Romania, parte a grupului britanic PayPoint, au scazut cu 13,6% in anul fiscal incheiat in martie, de la 24,3 milioane lire sterline la 21 milioane lire sterline, in urma reducerii tranzactiilor de incarcare a cartelelor de telefonie mobila.
PayPoint Romania a procesat anul trecut 12 milioane de tranzactii, de peste doua ori mai multe fata de anul precedent, potrivit datelor publicate de grupul britanic si preluate de Mediafax.

Numarul punctelor de plata ce ofera intregul portofoliu de servicii PayPoint in Romania a crescut cu 3.200, concomitent cu retragerea a aproximativ 2.100 de terminale ce ofereau exclusiv serviciul de incarcare electronica. Astfel, serviciile plati de facturi si incarcare electronica sunt disponibile in 6.000 de locatii la nivel national, in crestere neta cu peste 1.100 fata de anul precedent.

Compania a investit in dezvoltarea retelei de puncte de plata in timp ce a renuntat la toate terminalele destinate exclusiv incarcarii cartelelor de telefonie mobila.

PayPoint Romania intentioneaza sa lanseze in acest an servicii de transfer de bani si sa infiinteze noi puncte de plata, anticipind trecerea la profitabilitate, ca urmare a cresterii platilor de facturi si reducerilor de costuri.

PayPoint a raportat un volum record de 590 milioane tranzactii procesate la nivelul grupului, in crestere fata de cele 552 milioane tranzactii raportate in anul precedent. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit nivelul de 10 miliarde lire sterline, in crestere cu 900 milioane de lire sterline.

Veniturile PayPoint la nivel mondial au scazut cu 1,7%, de la 196 milioane lire sterline la 193,2 milioane lire sterline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri