Sistemul de operare Windows pentru smartphone-uri va castiga cota de piata in urmatorii ani, in special datorita suportului Nokia, urmand sa depaseasca iOS al Apple, folosit in iPhone-uri. Google Android va ramane insa lider, conform unui studiu al IDC.
Compania de cercetare estimeaza ca Android va avea o cota de piata de circa 43,8% pana in 2015, urmat de Windows Phone, 20,3%, Nokia Symbian la 20,6% si de iOS care va acoperi 18,2% din piata globala a sistemelor de operare pentru terminale mobile. La finalul anului in curs Windows Phone va avea o cota de doar 3,8% din piata globala, conform datelor IDC.

La sfarsitul anului 2011, Android va acoperi 38,9% din piata globala si Nokia Symbian 20,6%. iOS va avea o cota de 18,2%.

Oficialii Nokia au spus ca vor oferi suport pentru terminalele Symbian pana in 2016.

Anul trecut compania finlandeza a subliniat ca va sprijini si adopta sistemul de operare Windows Phone pentru propriile terminale mobile, intr-un parteneriat cu Microsoft.

IDC mai estimeaza ca se vor comercializa 1 mld. terminale mobile in 2015, dublu fata de cele 472 milioane ce se vor vinde anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri