Yorgos Ioannidis (61 de ani), cel care a fost director general al Romtelecom din ianuarie 2007, va pleca la 1 iulie de la conducerea companiei, au anuntat oficialii celui mai mare operator local de telefonie fixa.
Aceasta este cea de-a treia schimbare importanta de CEO a unui operator local de telecomunicatii in ultimul an. Practic, incepand cu decembrie anul trecut, toti cei mai mari trei operatori telecom din Romania (Orange, Vodafone si Romtelecom) si-au schimbat directorul general.

Oficialii Romtelecom nu au afirmat cine va veni la conducerea operatorului in locul lui Ioannidis.

"O sa fie desemnat un alt CEO, este un intreg proces in derulare", au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii operatorului.

Viitorul director general al Romtelecom ar putea deveni Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote Romania, a treia companie de telefonie mobila de pe piata locala si celalalt operator detinut de grupul grec OTE in Romania. Decizia de a-l numi pe Theocharopoulos la sefia Romtelecom vine in contextul in care se vorbeste despre o fuziune intre cei doi operatori.

Informatiile aparute pana acum in presa despre posibila numirea lui Theocharopoulos in locul lui Ioannidis nu au fost confirmate pana acum.

Yorgos Ioannidis (foto) a devenit CEO al Romtelecom in ianuarie 2007, cand compania avea aproape 12.000 de angajati, pierdea foarte multi clienti de telefonie fixa si inregistra mai putin de 100.000 de utilizatori pentru serviciile de televiziune ori internet. Pe de alta parte, se confrunta cu o competitie foarte mare din partea RCS&RDS, UPC, dar si altor operatori mai mici.

Astfel, in 2007, la inceputul mandatului sau, noul sef a fostului operator monopolist atragea atentia prin afirmatia ca daca Romtelecom ar fi un elefant, si-ar dori sa-l vada dansand.

Intre timp, numarul abonatilor la serviciile de televiziune si internet a crescut de zece ori, fiecare segment avand peste un milion de abonati. Pe de alta parte, scaderea clientilor de telefonie fixa nu a fost oprita, dar a fost diminuata.

Evolutia Romtelecom intre decembrie 2006 si finalul lui 2010:


In acelasi timp, compania a trecut prin mari restructurari, la finalul lui martie anul acesta Romtelecom avand in jur de 8.200 de angajati, mai putin cu peste 4.000 de oameni fata de decembrie 2006.

"Operam pe o piata extrem de competitiva, cu unele dintre cele mai mici preturi din Europa pentru serviciile de comunicatii, si trebuie sa fim capabili sa ne imbunatatim performantele la nivel intern, capacitatea noastra de a oferi mai mult cu mai putine resurse. Trebuie sa sustinem transformarea si schimbarea continua a companiei - este singura modalitate prin care putem sa fim in continuare competitivi pe piata romaneasca,” afirma CEO-ul Romtelecom in urma cu cateva luni incercand sa explice astfel concedierile de 1.000-1.400 de oameni ce urmeaza sa aiba loc pana la finalul anului.

La sfarsitul lui 2011, Romtelecom va ajunge la 7.000-7.500 de angajati, mai mult cu aproape 1.000-1.500 de angajati fata de RCS&RDS, principalul sau competitor.

Daca mandatul de patru ani al lui Yorgos Ioannidis a fost unul de restructurare si modernizare a companiei, in schimb viitorul CEO va trebuie sa mareasca veniturile si profitabilitatea companiei, sa o listeze pe bursa si mai ales sa integreze serviciile Romtelecom cu cele ale Cosmote.

Cine este Yorgos Ioannidis:

- este nascut in 1950 si a venit la conducerea companiei Romtelecom in ianuarie 2007;
- si-a inceput cariera in 1975 in cadrul OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii, dar in 1993 s-a alaturat Vodafone Grecia, ca manager de inginerie a comutatiei de software;
- ulterior, in 1998 a preluat functia de manager de inginerie in cadrul Cosmote, iar apoi a fost numit director general tehnical Cosmote fiind responsabil de dezvoltarea retelei operatorului de telefonie mobila;
- pana la numirea la conducerea Romtelecom a fost director general al OTENET, divizia de date a OTE (din iunie 2000), iar din septembrie 2004 a fost director executiv tehnic al OTE fiind responsabil de dezvoltarea retelei de internet de mare viteza a grupului grec.

Sursa datelor din tabel: OTE
Informatiile despre numarul de utilizatori de televiziune aferent anului 2006 sunt cifrele din ianuarie 2007.

Citeste si:

Cum arata o zi din viata lui Yorgos Ioannidis, seful Romtelecom

Declaratiile directorului general al Romtelecom despre ce a invatat din criza economica din ultimii trei ani


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri