Versiunea iPhone 5 a telefonului de ultima generatie produs de Apple a fost falsificata in China inca inainte de lansarea modelului original si pusa in vanzare, sub numele "hiPhone 5", pe platforma de comert online Taobao, la pretul de 200 de yuani (31 de dolari), transmite Reuters, citat de Mediafax.
Daca un cumparator doreste un model "mai veritabil", care sa semene intr-o masura mai mare cu modelul original al Apple, trebuie sa plateasca de patru ori mai mult, circa 800 de yuani, potrivit comerciantilor dintr-o piata de telefoane mobile din Shanghai, citati de cotidianul local Daily Express.

"Uitati-va aici. Nu e acelasi lucru cu cele de 300-400 de yuani", a spus unul dintre vanzatori, indicand un telefon de 850 de yuani.

Copia "hiPhone 5" este bazata pe imagini "scapate" in presa ale modelului iPhone 5, care urmeaza sa fie lansat de Apple. Smartphone-ul chinezesc este mai subtire si are colturi mai putin rotunjite comparativ cu modelul iPhone 4, aflat deja pe piata. Copia este foarte usoara, aproape ca o jucarie din plastic, la fel ca majoritatea telefoanelor mobile piratate, potivit cotidianului.

Statele occidentale au criticat repetat China pentru incalcarea la scara larga a drepturilor de proprietate intelectuala, dar bunurile piratate, de la ceasuri de firma la genti si software, pot fi gasite usor in magazine.

In luna iulie un blogger american a starnit o adevarata furtuna in presa dupa ce a postat poze cu un fals magazin Apple, din Kunming, care vindea insa produse originale ale grupului, intre care si iPhone-uri. Reuters a descoperit, de asemenea, in China un magazin identic cu cele ale retailerului suedez de mobila Ikea.

Apple, care urmeaza sa lanseze in cateva luni ultima versiune a iPhone 5, a vandut 20,34 milioane de telefoane iPhone in ultimul trimestru, nivel record, chiar daca cel mai nou model a fost introdus pe piata in urma cu peste un an.

Sursa foto: Taobao

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri