Gigantul magazin online Amazon.com va lansa in octombrie propria tableta PC ce va rula sistemul de operare Android Honeycomb, urmand sa comercializeze intre 3 si 5 milioane unitati, conform Forrester Research citat de eWeek.com.
Daca Amazon va reusi sa comercializeze numarul estimat de compania de analiza ar insemna ca aceasta tableta va fi cea mai de succes de pe piata, in randul unitatilor cu sistem de operare open source.

Liderul de piata pe acest segment ramane Appe iPad, cu peste 30 de milioane de unitati vandute pana in prezent.

Amazon.com va vinde aplicatii din propriul magazin Android Appstore, filme prin Amazon Instant Video si MP3-uri sustinute de Amazon Cloud Player.

Analistul Forrester Sarah Rotman Epps, prima persoana care a prezis, in luna martie, ca Amazon va lansa o tableta proprie, subliniaza ca pentru ca firma sa aiba succes este necesar ca pretul tabletei sa fie sub 300$ si sa se asigure ca producatorul are destule unitati pentru a acoperi cererea initiala.

“Desi lupta dintre Amazon si Apple seamana putin ca cea dintre David si Goliath, retailerul este dispus sa comercializeze hardware-ul pe pierdere, recuperand bani din vanzari adiacente, continut. Acest lucru face ca Amazon.com sa fie un concurent credibil in fata Apple”, subliniaza analistul Forrester.

Analistul Tim Bajarin de la Creative Strategies a calculat si a declarat ca producerea tabletei va costa circa 300$, insa Amazon isi va permite sa reduca pretul initial cu 51$, pentru a atrage clienti, urmand sa recupereze aceasta suma in circa 6 luni, din inchiriere de filme, download-uri de muzica si carti Kindle, precum si din alte aplicatii si advertising.

Sursa foto: ForexTV.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri