Distribuitorul de echipamente de retea si software pentru securitate informatica Tornado Technology, companie infiintata anul trecut de Eugen Lepadatu, cofondator al Tornado Sistems, vrea sa inregistreze afaceri de 12 milioane de euro in urmatoarele 15 luni.

Dupa ce in urma cu doi ani distribuitorul de IT&C Tornado Sistems se integra operational cu concurentii de la RHS Company, intre timp aproape tot fondul de comert al companiei a fost vandut catre businessul controlat de Dragos Popescu.

Eugen Lepadatu, unul dintre cofondatorii Tornado Sistems, afirma ca in acest an compania va avea o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, comparativ cu 2,8 milioane de euro anul trecut. Distribuitorul mai are 12 angajati fata de 22 in 2010 si 84 in urma cu doi ani. In 2010, Tornado Sistems a avut pierderi de circa 560.000 de euro.

In acest context, Lepadatu a decis sa infiinteze anul trecut o noua companie care se va ocupa de distributia de echipamente de retea si de solutii software IT&C.

"Piata locala de networking este dominata de Cisco si putine companii din industrie mai cunosc si alte echipamente. Piata de securitate IT consta 80% in preacunoscutii antivirusi si cutiile lor frumos colorate. Asa s-a nascut ideea de a crea o noua companie care sa promoveze echipamente de networking de la mai multi furnizori la fel de bune ca Cisco, dar mai ieftine, dar si o gama de solutii si tehnologii de securitate. Tornado Technology si-a propus sa ia 10% din aceste piete in primul an", a explicat Eugen Lepadatu, presedintele Tornado Technology.

Distribuitorul ar putea ajunge la o cifra de afaceri de circa 12 milioane de euro pana la finalul anului 2012, potrivit lui George Florea, directorul general al
acestuia. Aproximativ 60%-70% din venituri vor fi generate de contractele pentru echipamente de retea, iar restul de solutiile de securitate IT.

Conducerea companiei nu a oferit date privind profitabilitatea pe care o estimeaza, insa Florea a precizat ca marja de profit va fi mai mare decat cea practicata pe piata de distributie deoarece modul de livrare este diferit. Astfel, in timp ce Tornado Sistems miza pe volume mari, noua companie se va baza pe "stocuri mici si integrare de solutii". In general, marja de profit a distribuitorilor este de 1-2% din cifra de afaceri. In prezent, compania are 27 de angajati.

Tornado Technology vrea ca anul viitor sa ajunga sa lucreze cu 250 de integratori de sistem, 200 de operatori de telecomunicatii si 1.000 de reselleri IT&C.

Printre clientii finali ai Tornado Technology se numara Rompetrol, Mega Image, Palas Real Estate si Electrica Serv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri