Reprezentantii Maguay, acuzati de coruptie in cazul legat de o platforma de e-learning implementata la o universitate, sustin ca nu le este teama de rezultatul anchetei aflata in desfasurare la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ci de durata acesteia.
Ultimele zile au reprezentat un adevarat test pentru familia Pughin. Ancheta privind cazul de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr. T. Popa” din Iasi se afla in plina desfasurare unde pana in acest moment au fost retinute doua persoane: directorul economic al universitatii, Dana Dragus, si Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare.

Pentru 2011 compania se asteapta la o crestere a afacerii cu 10-15%, insa reprezentantii furnizorului de solutii IT cred ca aceasta actiune poate schimba evolutia acest curs al evolutiei. “Nu ne este teama de rezultatul anchetei, ci mai ales de durata acesteia, de efectele negative care pot fi generate, in special de o blocare a activitatii noastre”, sustine Corvin Pughin (foto), directorul comercial Maguay.

In ceea ce priveste atmosfera din cadrul companiei, Corvin Pughin evidentiaza ca aceasta s-a schimbat complet: “Am venit miercuri (12 octombrie 2011 – n.r.) la birou si era o atmosfera extrem de apasatoare. In general, este o atmosfera relaxata, dar s-a schimbat putin odata cu acest eveniment. Cea mai mare dezamagire a angajatilor ar fi indoiala ca ar exista ceva acolo (in ancheta aflata in desfasurare la DNA – n.r.)”, a completat Pughin.

Acuzatiile aduse Maguay privind afaceri cu statul de 6 milioane lei vin dupa ce DNA s-a sesizat privind licitatia desfasurata de companie cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi.

[ Vezi aici pentru ce a fost acuzata compania Maguay ]

„Acuzatia este tendentioasa. In realitate, fondurile europene accesate de catre UMF Iasi in cadrul proiectului au avut ca rezultat dezvoltarea si implementarea celei mai complexe si performante platforme de e-learning din Romania, bazata pe o infrastructura hardware compusa din: peste 20 de servere Maguay, peste 10 unitati profesionale de stocare cu librarii de banda pentru arhivare si back-up, o larga infrastructura de retea si o multitudine de elemente de siguranta a datelor si a accesului la aceste date, este sunt de parere reprezentantii Maguay.

Totodata, compania din domeniul IT sustine ca Garda Financiara a efectuat patru controale in acest an.

In privinta acuzatiilor de dare de mita aparute in presa, avand ca obiect un laptop Lenovo, sponsorizarea cu o suma de bani pentru Zilele UMF si aparatura IT livrata la SC Eventer Net SRL, reprezentantii Maguay sustin ca „laptopul Lenovo a facut obiectul unei alte proceduri de achizitie publica organizata de UMF Iasi, nefinalizate datorita neincadrarii niciuneia dintre cele sapte oferte depuse in bugetul anuntat, motiv pentru care laptopul se gaseste in prezent in gestiunea Maguay”.
Cat despre sponsorizarea UMF pentru organizarea evenimentului Zilele UMF, Maguay sustine ca „aceasta a fost oferita pe baza de contract de sponsorizare si in conformitate cu prevederile legale. De altfel, compania noastra are o lista de cel putin 20 de sponsorizari diferite, in ultimii 5 ani, conducerea companiei considerand sponsorizarile ca fiind acte sociale benefice”.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri