Aproximativ 18-20% dintre smartphone-urile de pe piata romaneasca vor rula la finalul lui februarie anul viitor pe platforma Bada, sistem de operare dezvoltat de Samsung, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei de teleccom in cadrul Samsung Electronics Romania.
Practic, vanzarile de smartphone-uri care ruleaza pe aceasta platforma vor creste cu 25% pana in primavara lui 2012, in special datorita aplicatiilor create de dezvoltatori romani.

De altfel, compania a lansat Bada Developers Day, primul concurs local de dezvoltare de aplicatii pentru platforma bada.

„Implicarea Samsung in sustinerea dezvoltarii de aplicatii locale pentru sistemul de operare bada porneste, in primul rand, din dorinta de adaptare a dispozitivelor astfel incat sa putem aduce pe piata smartphone-uri accesibile tuturor categoriilor de utilizatori”, a explicat Sorin Manea.

Premiile au o valoare totala de 34.000 de euro, premiul cel mare constand in suma de 10.000 de euro.

Competitia va avea si o sectiune pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Android, oferindu-le acestora sansa de a castiga trei premii a cate 4.000 de euro.

Concursul se va incheia pe 15 februarie anul viitor, iar castigatorii vor fi anuntati pe 16 februarie.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri