Lantul de retail telecom Germanos, cel mai mare din Romania dupa numarul de magazine, aniverseaza 15 ani pe piata anuntand “cele mai mari vanzari din ultimii trei ani” si revenirea pe profit, dupa patru ani.
“Va fi cel mai bun an al nostru de la inceputul crizei, din punct de vedere al vanzarilor. De asemenea vom reveni si pe profit”, spune Aris Karousos, director al diviziei de retail al Germanos si Cosmote Romania, si om cu vechime de sapte ani la Germanos.

Anul trecut, compania a inregistrat venituri de circa 374 mil. lei si pierdere de 25 milioane lei. Germanos nu a mai inregistrat profit din 2006.

Compania are in prezent peste 1.000 de angajati si circa 220 de magazine. “In 2012 nu vom mai extinde numarul de magazine, consider ca am atins numarul optim, fiind prezent in toata tara. Numarul de angajati va ramane relativ constant”, mai spune Karousos, subliniind ca vor exista, cum este normal, relocari in functie de vadul comercial si necesitatea unor magazine in anumite regiuni.

“Spatiul de retail se modifica continuu. Daca in urma cu putin timp o zona nu era considerata ca avand vad comercial, acum are. Noi trebuie sa depistam acele zone si, la nevoie, sa facem relocari”. Oficialul companiei nu a dorit sa spuna care sunt cele mai profitabile magazine ale companiei si nici ce relocari are in plan spunand doar ca “ar putea fi prea multe magazine in Iasi”.

Oficialii Germanos au spus ca “in cativa ani” numarul de smartphone-uri de pe piata le vor depasi pe cele traditionale (feature phones – n.r.). In prezent, ei spun ca numarul de smartphone-uri de pe piata reprezinta peste 10% din total, ferindu-se sa ofere date mai exacte.

Printre concurentii Germanos se numara Euro GSM, Fonomat, Say sau Plus GSM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri