Anul acesta, 150 de companii din domeniul IT&C vor veni la CERF (Computers and Electronics Romanian Fair), cea mai mare expozitie de tehnologie si comunicatii din Romania, pentru a-si prezenta ofertele in fata a peste 80.000 de vizitatori, a declarat pentru SFin Sorina Muresan, directorul general al Expotek, compania care organizeaza evenimentul.
CERF, care se desfasoara in perioada 3-7 mai 2006, a ajuns la editia cu numarul 15 si creste din nou spatiul de expunere, dupa o perioada in care parea ca nu mai exista interes pentru astfel de evenimente. Anul acesta suprafata expozitiei a crescut la 14.000 mp, iar numarul standurilor este de 150, cu peste 550 de marci reprezentate. Anul trecut au fost prezente 500 de marci, pe 12.000 mp si 80.000 de vizitatori. Anul acesta vor fi cel putin la fel de multi vizitatori, spun organizatorii.

Premiere spectaculoase

Una dintre noutatile expozitiei o constituie prezenta unor producatori de marca cu standuri proprii, spune Sorina Muresan. Alaturi de LG Electronics, care a fost la CERF si in 2005, acum au venit Philips, Panasonic si Sony. Aceste firme ocupa aproape in intregime un pavilion, deosebit de spectaculos. Tot mai multi producatori prefera sa se implice direct in acest eveniment, in locul distribuitorilor, cum se intampla pana acum, a declarat sefa Expotek.

De asemenea, sunt si multe firme care participa pentru prima oara la CERF. Companiile vor sa fie in contact direct cu clientii si consumatorii si pot face asta doar la astfel de evenimente. La sectiunea de Comunicatii participa in premiera Cosmote, dupa relansarea de la finalul anului trecut, dar este prima oara cand Alcatel vine cu stand propriu. Inca o premiera anul acesta: Altex aduce la CERF brandul Davio.

Reorganizarea sectiunilor

Comunicatiile au cunoscut cea mai spectaculoasa crestere, cu 40% din suprafata expozitionala, solutiile IT&C si distributia IT&C ocupand restul de 60%. Exista si o sectiune B2B, dar si o importanta sectiune de foto video si solutii de imagine. In sectiunea B2B, companiile se intalnesc cu potentiali clienti. Softwin, Siveco, Lasting Systems sau Concept Electronics sunt numai cateva dintre companiile prezente aici. Si anul acesta vor fi organizate evenimente speciale. Ziua Comunicatiilor, de pe 4 mai, ramane cea mai mare manifestare de acest gen, dar mai sunt si numeroase lansari de produse sau servicii la standuri. Probabil la fel ca in alti ani vom vedea diverse premiere, cum a fost anul trecut lansarea Connex 3G, spune Sorina Muresan.

Firmele est-europene vin la expozitie

Mare parte din firmele care au participat anii trecuti la CERF au acum filiale in Romania, a precizat Sorina Muresan. Exista insa si firme din zona Europei de Est care vin la eveniment desi nu au afaceri pe piata locala. Un exemplu in acest sens este Iskratel Slovenia, care furnizeaza solutii de comunicatii si care participa la CERF de 4-5 ani. De asemenea, o firma din China - Raisecom Technology - vine in premiera cu un stand propriu, in sectiunea Comunicatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri