Mihai Ghyka, cel care a fost directorul comercial pe segmentul consumer in cadrul Vodafone Romania din iunie 2011, a decis sa plece din companie. Ultima zi in cadrul operatorului va fi 28 februarie.
Aceasta este cea de-a a treia plecare a managerului din cadrul unei companii in ultimii cinci ani, dupa ce in 2008 a decis sa renunte la functia de CEO al producatorului de bere InBev Romania pentru a lua o pauza, in 2010 a plecat de la Bergenbier (fostul Inbev) tot din functia de CEO, iar acum pleaca de la Vodafone.

In cadrul Vodafone, al doilea operator de telecomunicatii pe piata locala, Ghyka a condus mai multe proiecte strategice in cadrul companiei cum ar fi reamenajarea a peste 100 de magazine, lansarea primului magazin Vodafone Experience Store si a serviciului Zonga Music.

“In perioada imediat urmatoare, mi-am propus sa ma ocup de cateva proiecte personale si sa petrec mai mult timp cu familia si cei apropiati”, a declarat Mihai Ghyka.

Managerul este recunoscut pentru experienta sa pe piata berii, el fiind cel care a facut din Bergenbier unul dintre cele mai de succes branduri romanesti.

Ghyka a pleacat de la Vodafone Romania la mai putin de doi ani de la preluarea mandatului. Inainte de a se alatura companiei de telecomunicatii, Mihai Ghyka a fost director director general al producatorului de bere Bergenbier timp de un an si patru luni de mandat. In ianuarie 2010, dupa o pauza profesionala de aproape doi ani, managerul s-a intors la Bergenbier odata cu preluarea companiei de bere de catre grupul StarBev, detinut de fondul de investitii CVC.

El afirma atunci ca a luat aceasta decizia pentru ca i se pare "mai interesant sa piloteze o multinationala in vremuri de furtuna decat pe cer senin."

Cariera lui Mihai Ghyka:

Iunie 2011-final de februarie 2013: director comercial pe segmental consumer in cadrul Vodafone
Ianuarie 2010-mai 2011: CEO Bergenbier
Martie 2008- decembrie 2009: pauza in cariera. In aceasta perioada, Ghyka a fost membru al senatului IAA (International Advertising Association) si a beneficiat de o bursa de studii in SUA destinata executivilor de top, Eisenhower Fellowships. De asemenea, la finalul lui 2008 devine consultant in cadrul The Network, companie de consultanta fondata de Eusediu Margasoiu, fost director de marketing la Pepsi Americas, si Cristina Gheorghe, ex-manager la Procter&Gamble

ianuarie 2006-martie 2008: director general al InBev Romania (in prezent Bergenbier)

Mihai Ghyka a lucrat in cadrul Bergenbier (la acel moment Interbrew Romania) din 1996, prima functie detinuta fiind cea de financial controller. In 2000, el a fost numit director de marketing al companiei si din 2005 a ocupat si functia de global grands coordinator pentru Balcani.

A absolvit in 1994 École des Hautes Études Commerciales din Canada, iar in 1996 a terminat si studiile de masterat in administrarea afacerilor tot la École des Hautes Études Commerciales (Universitatea din Montreal).

In 1989, la 18 ani a emigrat in Canada. Este urmas al celebrei familii Ghica, familie de domnitori din Moldova.


Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri