Operatorul de telefonie mobila Orange si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) au inaugurat, marti, un nou telecentru in satul Moieciu de Sus, din judetul Brasov, costul instalarii si mentinerii in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru fiind, in medie, de aproximativ 10.000 euro, informeaza ANRC.

Costul pentru fiecare localitate este diferit in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de ultimul punct al retelei furnizorului desemnat si este acoperit de ANRC din fondul de serviciu universal.

Telecentrul de la Moieciu este dotat cu doua telefoane, fax multifunctional si doua calculatoare performante conectate la internet.

Potrivit ANRC, peste 5.000 locuitori din Moieciu si din localitatile invecinate vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta - 112 si vor avea acces la internet si fax.

Telecentrul inaugurat la Moieciu de Sus face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRC in 2004.

In cadrul acestui program au fost deja instalate 28 de telecentre si vor mai fi instalate inca 80 pana la sfarsitul anului.
Moieciu de Sus este cea de-a sasea localitate din cadrul proiectului in care Orange implementeaza solutii de comunicatii.

In aceasta luna, Orange va deschide inca doua telecentre, in localitatea Fantanele din judetul Dambovita si in localitatea Serghis din judetul Bihor, iar pana la sfarsitul anului va da in folosinta telecentre in alte opt localitati din tara.

Pentru a oferi localnicilor din Moieciu prilejul de a testa serviciile telecentrului, Orange ofera acces gratuit la serviciile de telefonie si internet in cursul zilei de marti.

De asemenea, Orange pune la dispozitia locuitorilor din Moieciu un cont de e-mail gratuit: telecentru.moieciu@orangenet.ro, iar la sfarsitul contractului de trei ani echipamentul din dotarea telecentrului va fi donat Consiliului Local al localitatii Moieciu.

"ANRC si-a propus sa conecteze toate comunitatile din Romania la telefonie si internet pentru ca accesul la comunicatii este vital pentru dezvoltarea fiecarei persoane si a oricarei comunitati. in localitatile mai mici care inca nu au acces la servicii de comunicatii, ANRC va incepe anul acesta instalarea telefoanelor publice cu plata", a declarat Dan Cristian Georgescu, presedinte ANRC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri