Volumul vanzarilor de computere personale va scadea cu 6,1% in acest an, la 295,9 milioane unitati, din cauza cererii mai slabe de pe pietele emergente, anticipeaza compania de cercetare de piata IDC, care a inrautatit semnificativ prognoza pentru piata PC-urilor, potrivit Bloomberg.

IDC anticipa in ianuarie o contractie de 3,8% in acest an, urmata de o revenire modesta in 2015, cu mai putin de 1%.

Noile estimari indica un declin mult mai abrupt in 2014 si scaderi in fiecare an pana in 2018, scrie Mediafax.

Anul trecut, vanzarile de PC-uri au coborat la nivel global cu 9,8%, la 315,1 milioane unitati, cu un declin de 11,3% in tarile emergente, potrivit datelor IDC.

Piata PC-urilor a fost afectata in ultimii ani de ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor in preferintele consumatorilor.

Cresterea din Asia, regiune care de obicei contribuie pozitiv la cererea globala, este limitata in prezent de deteriorarea perspectivelor economice si de schimbarile politice din mai multe tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri