Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) a reusit sa atinga pragul de 18,5 milioane de console de jocuri Sony PlayStation 4 (PS4), potrivit unui anunt al diviei de gaming si entertaiment a Sony, facut public.

Potrivit Sony, in perioada sarbatorilor de iarna vanzarile au depasit 4,1 milioane de unitati la nivel global, PS4 devenind platforma cu cea mai rapida evolutie dintre toate consolele PlayStation de pana acum.. Mai mult, vanzarile de software PS4 continua tendinta ascendenta, pana pe 4 ianuarie 2015 fiind vandute peste 81,8 milioane de copii prin retelele retail si prin PlayStation Store. Dintre acestea, 17,8 milioane au fost vandute in timpul sarbatorilor de iarna.

Desi segmentul de gaming merge, afacerile Sony s-au subrezit

Chiar daca vanzarile de console de jocuri si software dedicat consolelor a mers chiar foarte bine in ultimul an, japonezii se confrunta cu mari probleme finantiare in ultimii ani. Sony a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru fiscal din 2014, asta dupa ce segmentul de smartphone-uri si tablete a atins cel mai scazut nivel. Vesti bune nu prea sunt nici la nivelul estimarilor pentru anul intreg, asta pentru ca Sony se asteapta ca pierderea anuala sa se ridice la 2,1 miliarde de dolari.

Consola PS4 este disponibila in curent in 123 de tari si regiuni la nivel global. Consola PlayStation 4 a fost lansata pe piata in luna noiembrie din 2013, reusind in numai cateva saptamani sa stabileasca noi recorduri in domeniu, depasind cu mult contracandidatul Xbox One, dezvoltat de catre Microsoft.

Conform informatiilor disponibile, la finele lunii decembrie pietele europene cu cele mai mari vanzari pentru consola PlayStation au fost Germania (1,2 mil. unitati), Franta si Marea Britanie (cca. 1 mil. unitati fiecare). Potrivit unor informatii date publicitatii de Sony la inceputul acestui an, japonezii au comercializat 4,2 milioane de console PS4 intre noiembrie 2013 si decembrie 2013 si circa 10 milioane de DVD-uri cu jocuri si aplicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri