Evenimentul Inovatia in IT&C isi propune sa analizeze, printre altele, tendintele principale in tehnologie, oferind solutii practice IMM-urilor si antreprenorilor. Speakeri renumiti vor diseca viitorul tehnologic, aducandu-l pe plan local.

Iata doar cinci dintre tendintele ce vor fi analizate pe 17 mai, in cadrul Inovatia in IT&C.

1. Din exterior, in interior

In pietele extrem de interconectate de astazi, majoritatea business-urilor nou infiintate iau nastere datorita tehnologiei pe care NU o detin. Pentru a te adapta, nu mai trebuie sa ai o gandire de tipul „din interior spre exterior” ci, din contra, „din exterior, in interior”.

Cu alte cuvinte, trebuie sa aduci si sa imbratisezi tehnologie externa in propria ta companie – de la cloud la „bring your own device”, pana la creatie si mai mult de atat.

In urma cu doar un an, multe business-uri romanesti inca ezitau sa adopte tehnologii care nu erau creatie proprie, sau a unor cunoscuti. Acum, nu mai exista cale de intoarcere in fata acestei tendinte covarsitoare.

2. Leadership-ul digital devine mai bine definit

Din ce in ce mai mult, executivii IT si cei axati pe business management trebuie sa invete unii de la altii; in trecut, fiecare era specializat „pe felia” lui. Apar functii precum „chief digital officer”, un job relativ nou, reflectand aceasta nevoie in crestere. CDO trebuie sa fie la curent cu noile tehnologii si inovatii, dar si cu miscarile de marketing, analytics si sa raspunda nevoilor de business. De asemenea, trebuie sa inteleaga bine mediul mobile si alte sisteme front-office.

3. Adoptarea de tehnologie pentru a ajuta oamenii

Compania de cercetare Accenture subliniaza ca 78% dintre ownerii de afaceri considera ca un business este de succes daca managerii reusesc sa conduca la fel de eficient oamenii, cat si noile tehnologii. Totodata, 57% dintre ei considera extrem de importanta adoptarea de tehnologie care sa sprijine, uneori extrem de eficient, munca omului/oamenilor de IT. 77% dintre manageri considera ca in doar trei ani, va trebui sa ne axam la fel de mult pe trainingul oamenilor cat si al masinilor/instrumentelor IT.

4. Continua adoptia cloud, evolutie puternica cloud hibrid

In 2015, organizatiile vor continua sa isi mute datele catre terte companii, in cloud. Securitatea va ramane, mai ales in Romania, sursa de neincredere, dar, incet-incet, aceste bariere dispar.

Cloudul hibrid va prinde teren in Romania – acea combinatie intre externalizare a anumitor date, pastrand totodata anumite sisteme in interiorul companiilor. Vom analiza, in cadrul conferintei, alaturi de Telekom Romania, SAP si altii, acest concept si cum sa il implementam eficient.

5. IT peste tot

Continua avantul smartphone-urilor si a mobilitatii; Gartner subliniaza ca va creste importanta mobile-ului, a servi clientii prin intermediul ecranelor de mai mici dimensiuni, a comunica cu ei prin intermediul aplicatiilor.

La Inovatia in IT&C vom aduce experti in aplicatii si mediul mobile, alaturi de care vom discuta cum poti implementa, eficient, in cadrul companiei, solutii care sa reduca costurile si sa creasca gradul de satisfactie al clientilor.

Inscrie-te acum, GRATUIT, pentru a participa la evenimentul din 27 mai.

Sursa foto: Shutterstock: Tehnologie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri