Cel mai mare producator mondial de microprocesoare, Intel Corp., a anuntat, joi seara, ca va concedia 10.000 din angajatii sai, pentru a reduce costurile.
Presedintele executiv, Paul Otellini, are in vedere concedierea a cel putin 10.000 de angajatii, cu scopul de a reduce cu un miliard de euro costurile pe acest an, au estimat analistii.

Otellini va anunta reducerea de personal pe 5 septembrie, cand va face publice si rezultatele inregistrate de companie incepand cu luna aprilie. Concluziile asupra rezultatelor vor fi facute publice inainte de 30 septembrie, a declarat purtatorul de cuvant al Intel, Chuck Mulloy. Otellini va disponibiliza 10.000 din angajatii sai, adica aproximativ 10% din forta de munca, pe langa cei 3.000 de angajati care vor fi concediati conform unui anunt precedent, a estimat de la Global Crown Capital din San Francisco, David Wu, informeaza Rompres.

La sfarsitul lunii aprilie 2006, directorul general de la Intel, Paul Otellini, a anuntat ca grupul pe care il conduce intentioneaza sa-si reduca costurile cu aproximativ un miliard de dolari in 2006, in acest sens urmand sa fie aplicat un plan de restructurare a activitatilor. Ulterior, la sfarsitul lunii iunie 2006, Intel a anuntat ca va vinde activitatile sale de productie a procesoarelor pentru telefoane mobile catre firma Marvell pentru aproximativ 600 milioane dolari.

Tot in iulie, Intel Corp., a anuntat ca va concedia 1.000 din cadrele sale de conducere pentru a-si reduce costurile operationale. Analistii estimeaza ca aceste concedieri sunt determinate de avansul luat in ultima vreme de Advanced Micro Devices Inc. (AMD) pe piata mondiala a microprocesoarelor, fiind posibil ca Intel sa anunte si alte reduceri de personal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri