Un grup format din mai multi producatori auto germani au ajuns la un acord cu Nokia pentru a plati peste 2,5 miliarde de euro in schimbul achizitiei serviciului de harti digitale HERE Maps, luand in acest fel fata gigantilor din SUA.

Producatorul automobilelor de lux Audi, parte a grupului Volkswagen AG, Daimler AG, proprietarul automobilelor Mercedes-Benz si BMW AG au ajuns la un acord de principiu cu finlandezii de la Nokia pentru a cupara serviciul de harti al companiei, potrivit unor surse apropiate discutiei, citate de Wall Street Journal.

In cazul in care intelegerea pica, producatorii auto germani sunt dispusi sa solicite si altor companii din piata precum Fiat Chrysler Automobiles NV, Renault SA, PSA Peugeot Cotroen, Ford Motor, Toyota Motors si General Motors sa investeasca in serviciul de harti, au mai aratat sursele.

„Scopul final este acela ca toti producatorii de automobile sa utilizeze acelasi serviciu. Tranzactia este o chestiune de zile”, se mai arata in informatiile obtinute de WSJ.

Nokia HERE, serviciul de harti al companiei finlandeze Nokia si totodata unul dintre cele mai importante activitati pe care compania le-a pastrat in urma vanzarii business-ului de mobile catre Microsoft, a generat vanzari de aproape jumatate de miliard de euro in cursul anului trecut doar din contractele cu industria auto.

Nokia a dezvoltat serviciul HERE dupa ce in anul 2008 a achizitionat compania Navteq care era specializata in harti, pentru care a platit nu mai putin de 8,1 miliarde de dolari. Este greu de crezut insa ca finlandezii vor ceda asa usor in fata producatorilor auto pentru a cumpara serviciul HERE Maps cu mai mult de jumatate din suma platita in urma cu 6 ani catre Navteq.

Achizitia HERE Maps a Nokia a devenit un subiect tot mai fierbinte in industria auto, o data cu alinierea gigantilor de profil spre servicii axate tot mai mult pe navigatie, dar si o pregatire a acestora pentru automobilele viitorului si condusul autonom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri