HP a inregistrat, in al treilea trimestru financiar al anului 2006, incheiat pe 31 iulie, venituri de 21,9 miliarde dolari, cu cinci % mai mari fata de perioada similara a anului trecut, informeaza compania.
HP a incheiat un nou trimestru cu o crestere importanta a venitului, cu marje financiare imbunatatite si un cash flow sanatos. Venitul a crescut fara sa sacrificam marjele financiare si respecta in continuare planul companiei pe termen lung. Acest lucru este vizibil in rezultatele inregistrate in trimestrul al treilea si in estimarile imbunatatite pentru trimestrul patru, a afirmat Mark Hurd, director general executiv si presedinte al HP.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul inregistrat pe continentele americane a crescut cu opt % , ajungand la 9,7 miliarde dolari, cel pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a crescut cu doi % , fiind de 8,4 miliarde dolari, iar in Asia Pacific a crescut cu sapte % , ajungand la 3,8 miliarde doalri. Dupa ajustarile corespunzatoare variatiei valutare, s-a obtinut o crestere a venitului cu sapte % pentru continentele americane, cu trei % pentru regiunea EMEA si cu opt % pentru Asia Pacific, informeaza Rompres.

Venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 6,9 miliarde doalri, reprezentand o crestere cu 8 % fata de acelasi trimestru al anului trecut, datorita cresterii cu 14 % a numarului de unitati vandute. Venitul pentru calculatoare desktop a crescut cu cinci % fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar pentru laptopuri cu 14 % .Venitul pentru echipamentele pentru mediul de afaceri a inregistrat fata de anul precedent o crestere de 4 % , in timp ce venitul pentru mediul de consum a crescut cu 17 % .

PSG a raportat un profit operational de 275 milioane dolari, reprezentand 4 % din venit, cu 163 milioane dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, echivalent cu 2,6 % din venit. Grupul de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) a anuntat un venit de 6,2 miliarde doalri, cu cinci % mai mult decat i perioada similara din 2005. Venitul din consumabile a crescut cu noua % , cel pentru consumabilele hardware pentru mediul de afaceri inregistrand o crestere de trei % , iar cel pentru mediul de consum inregistrand o scadere de trei % .

Numarul de imprimante vandute a crescut cu 15 % fata de trimestrul trei al anului trecut, pe piata de consum cresterea fiind de 13 % , iar in mediul de afaceri de 23 % . Un rol important in obtinerea acestor rezultate l-au avut cresterile vanzarilor de imprimante laser color - 70 % , de multifunctionale -17 % si de multifunctionale bazate pe imprimante 196 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul de pagini tiparite cu masina HP Indigo Press a crescut cu 37 % fata de perioada similara a anului trecut. Profitul operational a fost de 884 milioane dolari, reprezentand 14,2 % din venit, cu 771 milioane dolari, sau 13 % din venit, mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul de Servere si Solutii de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,1 miliarde dolari, cu trei % mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2005. Venitul pentru serverele standardizate a inregistrat o crestere de sase % fata de anul trecut, cu o crestere de 37 % a venitului pentru servere blade. Venitul pentru solutiile de stocare in retea a crescut cu cinci % , datorita evolutiei deosebite a matricelor externe, unde s-a inregistrat o crestere de 19 % pentru gama high-end XP si de 17 % pentru linia de nivel mediu EVA. Venitul pentru sistemele critice pentru afaceri a scazut cu sase % , cresterea de 76 % in cazul sistemelor Integrity fiind depasita de scaderea vanzarilor sistemelor PA-RISC si Alpha. ESS a raportat un profit operational trimestrial de 296 milioane dolari, reprezentand 7,2 % din venit, superior profitului de 147 milioane dolari sau 3,7 % din venit, in perioada similara a anului trecut.

Venitul departamentului de Servicii HP (HPS) a crescut cu unu % fata de anul precedent, fiind de 3,9 miliarde dolari. Venitul pentru servicii tehnologice a inregistrat o scadere de unu % , iar cel corespunzator serviciilor de consultanta si integrarea crescut cu trei % . Veniturile aferente serviciilor administrate (Managed Services) au crescut cu noua % . Excluzand efectele variatiei valutare, venitul HPS a crescut cu doi % . Profitul operational a fost de 364 milioane dolari sau 9,4 % din venit, mai mare cu 256 milioane dolari (6,7 % din venit) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Departamentul de Software a anuntat un venit trimestrial de 318 milioane dolari, reprezentand o crestere de 30 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile obtinute de HP OpenView si HP OpenCall au crescut cu 34 % , respectiv 21 % . Divizia de software a raportat un profit operational de 13 milioane dolari sau 4,1 % din venit, comparativ cu pierderea de 37 milioane dolari in perioada similara a anului trecut.

Pe 25 iulie, HP a anuntat semnarea unui acord definitiv de achizitie a importantei companii de software de management IT si de servicii Mercury Interactive, care se estimeaza ca se va finaliza in ultimul trimestru calendaristic al anului 2006. Dupa finalizare, HP va furniza clientilor unul dintre cele mai puternice pachete pentru optimizarea, automatizarea si alinierea serviciilor IT cu necesitatile afacerii.

Departamentul HP Financial Services (HPFS) a raportat un venit de 519 milioane dolari, reprezentand o crestere anuala de sase % . Volumul financiar a crescut cu 10 % , iar portofoliul net al activelor a crescut cu patru % . Profitul operational a fost de 35 milioane dolari sau 6,7 % din venit, mai mic fata de profitul de 58 milioane dolari sau 11,9 % din venit, in aceeasi perioada a anului trecut. HP estimeaza ca, in trimestrul al patrulea al anului 2006, venitul sau va fi de aproximativ 24,1 miliarde dolari.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 90 miliarde dolari
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri