Un nou gadget personal? Conform ultimelor zvonuri, 7500 de melodii pe un hard disk de 80GB combinate cu tehnologia telefoniei mobile, vor crea noul \'iPhone\'.
Inovatorii Apple, Stephen Zadesky si Stephen Lynch, au patentat in luna august a acestui an, un nou dispozitiv portabil capabil de comunicatii wireless, care reprezinta o combinatie intre media playerul digital iPod si un telefon mobil de ultima generatie.

Patent Nr. 20060268528

Patentul pentru acest nou dispozitiv, desi a fost incheiat in luna august, a fost facut public de catre Oficiul de Patent si Trademark din S.U.A., la sfarsitul saptamanii trecute. Inventatorii au precizat ca dispozitivul va fi din zirconiu, folosit pentru diamantele false, si aluminiu. Conform aplicatiilor din patent, folosirea unor astfel de materiale va face ca suprafata sa fie foarte rezistenta la zgarieturi. Folosirea zirconiului va permite de asemenea ca dispozitivul sa poata aparea in variantele de auriu, platina, alb, negru, albastru inchis si deschis sau maro.

Descrierea dispozitivului in patent vorbeste si despre existenta unei antene si a unei tastaturi. Pretul estimat de catre analisti este de 300 de dolari. Noul produs care combina functiunile media digitale ale iPod-ului cu cele ale unui telefon mobil, se preconizeaza ca va avea o camera de 3.0-megapixeli si un display de 2.2-inchi.

Mai mic, mai luminos mai...iPhone

Reprezentanti ai magazinului Red Herring au precizat faptul ca Apple a contactat deja o companie taiwaneza pentru a produce 12 milioane de unitati ale noului accesoriu, care nu are inca un nume dar are atribuit un nickname: iPhone, dupa nomenclatura celebrului iPod.

Telefonul inteligent care arata ca un iPod si despre care se spune ca va fi lansat in luna februarie a anului viitor, va putea transmite semnale radio si va fi, conform analistilor, un dispozitiv mai mic, mai luminos, mai puternic si placut din punct de vedere estetic.

Dupa ce informatiile despre patent au fost facute publice, pretul actiunilor Apple a urcat la 91.89 dolari, de la 91.66 dolari. Compania a castigat anul acesta 28%.

Apple a vandut mai bine de 70 milioane de iPod-uri de la lansarea produsului, in 2001. Dupa lansarea iPhone, analistii estimeaza ca vor fi vandute mai bine de un miliard de astfel de dispozitive, in 2007.


Citeste si:
Universal loveste in iTunes cu mp3-uri gratuite

Apple isi ia zborul
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri