Cofondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates va veni in Romania la inceputul lunii februarie, a declarat pentru Wall-Street Paula Apreutesei, director pentru strategia afacerilor in Europa de Sud-Est la compania americana
Bill Gates va veni la Bucuresti pentru lansarea Centrului de Suport Tehnic din Capitala care va deservi operatiunile companiei din Europa de Centrala si de Est.

Suprapunerea relativa a vizitei cu momentul anuntului noului sistem de operare Microsft Windows Vista pentru segmentul consumer este probabil un motiv destul de important. In paralel este si o recunoastere a evolutiei echipei Microsoft din Romania care pe langa ritmurile de crestere spectaculoase pe care le are a dus si la ridicarea unor persoane in regiune si la nivelul conducere in alte zone, a comentat pentru Wall-Street Catalin Patrasescu, managing partner la compania de consultanta IT Smartpoint.

Mai mult, Patrasescu apreciaza ca trebuie luat in calcul faptul ca romanii sunt una din cele mai numeroase colonii Redmond, ceea ce poate explica plasarea vizitei inaintea altor tari.

Asadar, specialistii IT afirma ca aceasta vizita este un merit incontestabil al echipei Microsoft din tara si din regiune care in acelasi timp va beneficia in urma posibilelor acorduri de parteneriat semnate in aceasta perioada cu dezvoltare la nivel public. Nu este exclusa nici posibila luare in calcul ca o destinatie de investitie ulterioara la nivel de centre de dezvoltare a Romaniei. Acestea ar putea fi primele posibile dezvoltari pe linie de business, apreciaza Catalin Patrasescu.

Gates va vizita Romania imediat dupa lansarea la nivel mondial a sistemului de operare Windows Vista pentru utilizatorii casnici (Home Edition). Datele privind agenda vizitei lui Gates in Romania vor fi facute publice curand, a declarat Apreutesei.

Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT american, pentru ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse genereaza 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows cat si Office in aceeasi zi. Peste 90% din cele aproximativ 900 de milioane de computere din lume folosesc sistemul de operare Windows.

Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, s-a aflat in urma cu doi ani la Bucuresti intr-o scurta vizita, atunci cand s-a intalnit cu premierul Adrian Nastase exprimandu-si viziunea asupra viitorului lumii IT.

Cel mai important moment in istoria Microsoft pe piata romaneasca a fost reprezentat de decizia gigantului american de a achizitiona RAV Antivirus, tehnologia dezvoltata de GeCAD Software.

Averea lui Gates este estimata la 50 de miliarde de dolari, suma care il face cel mai bogat om din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri