Grupul Altex a demarat un proiect de vanzare online a produselor electrocasnice, electronice si IT&C care va fi pus in aplicare la sfarsitul lunii iunie, potrivit declaratiilor de la Money Channel ale presedintelui Altex, Dan Ostahie

"Este un proiect important al nostru pentru anul acesta. Este o noutate. Vanzarile online reprezinta un domeniu care creste, avem un proiect la care lucram de mai bine de cateva luni si probabil ca la finele lunii iunie va fi gata", a declarat Dan Ostahie.

in ceea ce priveste piata electrocasnicelor din Romania nu va fi o crestere semnificativa anul acesta, ci va fi mai degraba o perioada in care piata va incerca sa digere ceea ce s-a petrecut in ultimii ani, sa acomodeze noile preturi cu mentalitatea consumatorului si nu va aparea o crestere a consumului, este de parere Ostahie. "O crestere reala se va vedea in anii 2008-2009. Anul acesta ne asteptam sa fie o mica crestere fata de 2006, cu circa 5 pana la 10%, dar in 2008-2009 va fi o crestere mult mai importanta", a adaugat presedintele Altex.

In legatura cu posibilitatea de a vinde o parte din afacere Dan Ostahie a declarat ca nu exclude aceasta varianta, insa, ea nu reprezinta o prioritate. "Prioritatea noastra a reprezentat conducerea companiei, operarea ei in conditii de control a costurilor si profitabilitate. Suntem foarte interesati de modul in care ne dezvoltam pe piata romaneasca si cu certitudine, daca ne vom face treaba bine, atunci, nu am nici un dubiu ca nu vor exista investitori interesati sau companii mai mari din sector, interesate sa dezvolte o colaborare cu noi", a precizat Ostahie.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati.

Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006. Pentru al doilea semestru al anului 2006, presedintele Altex estimase in toamna anului trecut o cifra de afaceri de peste 150 milioane euro, iar grupul avea drept tinta depasirea vanzarilor din 2005, care s-au cifrat la 274,3 milioane de euro.

Jucatorii concurenti pe piata de profil din Romania sunt Flamingo International si Domo.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri