Operatorul de comunicatii RCS & RDS a testat, marti, primele servicii de comunicatii mobile 3G (voce si video) in vederea lansarii retelei proprii de telefonie mobila, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai companiei.

Reprezentantii operatorului considera ca reteaua de comunicatii mobile 3G a RCS & RDS este functionala, iar compania si-a indeplinit prima etapa de testare a functionalitatilor serviciilor 3G, urmand ca in urmatoarele luni sa se extinda in mai multe localitati din tara.

Serviciile de comunicatii mobile de la RCS & RDS vor fi cunoscute sub numele Digi.Tel, iar comunicarea se poate realiza in prima faza in cadrul retelei de telefonie mobila 3G Digi.Tel. in viitorul apropiat, abonatii vor putea sa apeleze si restul retelelor fixe si mobile, in acesta perioada fiind in curs de negociere procesele de interconectare cu ceilalti operatori de telefonie fixa si mobila.

RCS & RDS a demarat la nivelul national un parteneriat cu compania Nokia pentru dezvlotarea unei retele de produse.

Prin lansarea serviciilor de telefonie mobila Digi.Tel, compania RCS & RDS va fi primul operator care pune la dispozitia clientilor sai intreaga gama de servicii de telecomunicatii: telefonie mobila, telefonie fixa, Internet si date, televiziune.

Compania a achitat in urma cu o luna catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari

RCS & RDS si Telemobil (Zapp) au castigat concursul organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.

Caietul de sarcini pentru licitatia 3G a fost achizitionat de cinci companii: Telemobil (Zapp Mobile), Cosmote Romania, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), RCS&RDS si Combridge, operatorul serviciului Eufonika- companie care nu a mai depus oferta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri