Operatorul de telefonie mobila Vodafone a anuntat ca a ajuns la un acord de colaborare cu grupul indian Essar in vederea colaborarii in cadrul grupului de telecomunicatii Vodafone Essar. Vodafone a preluat in urma cu o luna 67% din operatorul de telefonie mobila Hutchison Essar, platind 11,1 miliarde de dolari pentru pachetul detinut de Hutchison Telecommunications International in cadrul grupului indian.

Essar, care detine restul de 33% din operatorul indian, al patrulea jucator pe piata locala, a blocat in ultimele saptamani negocierile cu Vodafone pentru stabilirea unui parteneriat. Potrivit intelegerii intre cele doua companii, noul operator se va numi Vodafone Essar si va avea ca presedinte pe actualul sef al Essar, Ravi Ruai. Directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin, urmeaza sa fie vicepresedintele noului grup.

Operatorul britanic a mai precizat ca a garantat dreptul companiei indiene de a isi vinde treimea catre Vodafone intre anul trei si anul patru din momentul preluarii, pretul urmand sa fie de cinci miliarde de dolari. Grupul indian va acea de asemenea dreptul de a vinde actiuni catre Vodafone ale noului operator in valoare de la unu la cinci miliarde de dolari, la o valoare ce urmeaza sa fie negociata la momentul respectiv.

Vodafone a mai precizat ca preluarea pachetului de 67% din operatorul indian urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele saptamani. Hutchison Essar are in portofoliul sau aproximativ 20 de milioane de clienti, reprezentand o cota de 16,4% din piata indiana de telefonie mobila. Credem ca piata indiana de telefonie mobila prezinta oportunitati importante de crestere, avand in vedere ca rata de penetrare este de aproximativ 13%, au precizat cele doua companii intr-o declaratie comuna.

Potrivit reglementarilor statului indian, companiile straine nu pot detine mai mult de 74% din actiunile unui operator de telecomunicatii local.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri