Larry Sanger, unul dintre fondatorii enciclopediei online gratuite Wikipedia, spune ca portalul nu este un bun instrument educational pentru copii asa cum a afirmat ministrul britanic al educatiei, pentru ca site-ul contine multe informatii neverificate, potrivit The Times, citat de NewsIn.
Larry Sanger este cel care a avut in anul 2001 ideea de a realiza o enciclopedie online, in care orice vizitator poate modifica sau adauga continut. El a fost editor-sef al Wikipedia pana in anul 2002, cand si-a dat demisia pentru a realiza un nou proiect enciclopedic.

Ministrul britanic al educatiei, Alan Johnson, laudase marti utilitatea site-ului wikipedia ca instrument educational. "Wikipedia da oricui posibilitatea de a accesa rapid informatii care, in trecut, erau disponibile doar celor care isi puteau permite costul unui abonament la Encyclopaedia Britannica", afirmase ministrul.

Credibilitatea enciclopediei Wikipedia este pusa in discutie din cauza faptului ca oricine, indiferent de pregatirea sa profesionala, poate schimba continutul sau. Luna trecuta, s-a aflat ca un cunoscut colaborator al Wikipedia, care afirma despre sine ca este profesor universitar, era de fapt un tanar de 25 de ani, fara bacalaureat.

In urma cu doua saptamani, Larry Sanger a lansat o noua enciclopedie online. Enciclopedia Citizendium.org isi propune sa fie mai credibila decat Wikipedia, prin aceea ca informatiile adaugate pe site de colaboratori vor fi verificate si aprobate de experti si profesori universitari.

Enciclopedia online Wikipedia este unul dintre cele mai populare site-uri web. Are in prezent circa 75.000 de colaboratori activi, care au contribuit cu mai mult de cinci milioane de articole, in peste 100 de limbi.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri