Compania japoneza Canon a obtinut o crestere cu 22% a profitului de operare in primul trimestru, datorita cererii puternice pentru copiatoare, imprimante cu laser si camere digitale si a ridicat cu 3% previziunile pentru intregul an datorita yenului slab.

Canon se indreapta catre al optulea an consecutiv de crestere a profitului, deoarece isi extinde vanzarile de camere digitale, copiatoare color pentru birou si componente de baza pentru imprimantele cu laser, pe care le livreaza grupului Hewlett-Packard, in conditiile in care un yen mai slab contribuie la cresterea profiturilor peste granite.

Canon a fost prima companie care a anuntat castigurile dintre principalii producatori japonezi de echipament electronic pentru birou si de camere digitale. Potrivit NewsIn, se asteapta ca restul companiilor din domeniu sa anunte o crestere puternica a afacerii in ultimul an, dar sa faca previziuni pridente din cauza temerilor privind starea economiei americane si incetinirea cererii pentru camere digitale.

Managerul de fonduri de la Ichiyoshi Investment Management, Mitsushige Akino a declarat pentru Reuters, ca previziunile Canon raman prudente. "Cu toate acestea, investitorii se asteptau la previziunile retinute, atat din partea Canon, cat si a altor companii si este improbabil ca aceste rezultate sa afecteze piata", a mai spus Mitsushige Akino.

Compania, cel mai mare producator de camere digitale si imprimante cu laser din lume, a anuntat ca profitul operational al grupului s-a ridicat la 207,4 miliarde de yeni(1,75 miliarde de dolari" in trimestru ianuarie-martie, un nivel record, fata de cele 170,14 miliarde de yeni obtinute in perioada echivalenta a anului trecut.

Vanzarile trimestriale au crescut cu 12,6%, pana la 1.040 de miliarde de yeni, in primul trimestru din 2007, fata de acelasi interval din 2006. Inaintea anuntarii castigurilor, actiunile Canon au incheiat cotatia in crestere cu 1,5%, pana la 6.660 yeni pe unitate. Actiunile Canon s-au depreciat cu 5,5% in primul trimestru al acestui an, o scadere mai mare decat cea de 1% a indicelui japonez IELEC pentru producatorii de electronice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri