Omul din spatele PlayStation, Ken Kutaragi, a decis sa se retraga de la conducerea Sony Computer Entertainment, ca urmare a vanzarilor sub asteptari inregistrate de cea de-a treia versiune a consolei, relateaza BBC.
Ken Kutaragi, supranumit si "parintele" PlayStation, va pleca de la conducerea diviziei de divertisment a gigantului IT incepand cu luna iunie, urmand a fi numit presedinte de onoare al Sony. Succesorul sau la sefia departamentului va fi actualul director de operatiuni, Kazuo Hirai.

Ken Kutaragi, in varsta de 57 de ani, si-a inceput cariera in cadrului grupului japonez in 1975, pentru ca in 1994 sa lanseze prima versiune PlayStation, ce s-a bucurat de un incredibil succes la acea vreme.

Desi conducerea grupului se astepta ca divizia condusa de Kutaragi, Sony Computer Entertainment, sa reprezinte motorul revigorarii companiei, vanzarile inregsitrate de la lansarea (cu mare intarziere) a ultimei versiuni PS3 au fost surclasate de rivalul Nintendo Wii.

Nintendo si-a dublat profitul anul trecut
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri