Peste 10.000 de site-uri Internet au devenit gazde ale soft-urilor atacate de virusi, informeaza expertii in securitatea online citati de BBC News.
Utilizatorii site-urilor atacate de hackeri risca sa isi instaleze pe propriul PC un software de logare special construit pentru a sustrage date si informatii private, in cazul in care PC-ul nu este protejat de ultimele versiuni anti-virus.

Site-urile vizate sunt din domenii precum fiscalitatea, turismul, HR si suto. Infectarea lor cauzata de un kit periculos denumit MPack care se comercializeaza online.

MPack a fost descoperit de Panda Software in luna mai si de atunci au fost raportate peste 160.000 de sisteme atacate de acest virus.

Pachetul a fost dezvoltat de hackerii rusi si poate fi cumparat pentru 1.000 de dolari (747 de euro sau 503 de lire sterline), incluzand un an de suport tehnic. Folosind acest kit, “criminalii hi-tech” pot exploata vulnerabilitatile paginilor Internet.

Ultimul atac raportat si cel mai reusit de pana acum a inceput cu accesarea de catre hackeri a unuia dintre cele mai mari site-uri de web hosting din Italia, infectand serverele cu un cod malicios care ataca orice vizitator al site-urilor respective.

Expertii in securitatea online asigura ca virusul recunoaste browser-ul utilizat, si isi desfasoara atacul in functie de soft-ul de navigare preferat de utilizator, fiind prezent pe Internet Explorer, Firefox, dar si Opera.
Sute de mii de utilizatori s-au ales cu sistemul infectat in urma raspandirii virusului in Spania, Statele Unite si nu numai.

Companiile anti-virus si-au updatat deja soft-urile de securitate concepute sa protejeze PC-urile impotriva atacurilor nedorite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri