Microsoft a respins acuzatiile de comportament anticompetitiv, lansate de gigantul Google, la adresa aplicatiilor Windows Vista, anunta The Guardian.
La inceputul acestei saptamani, Google a inaintat o plangere catre o judecatorie federala americana, prin care a cerut extinderea unor restrictii fixate in urma cu cinci ani, printr-o hotarare judecatoreasca antitrust, si a acuzat Microsoft de comportament anticompetitiv. Potrivit oficialilor Google, parti ale sistemului de operare Microsoft Windows Vista au fost create intentionat pentru a incetini viteza de reactie a programelor Google. Aplicatia cea mai vizata ar fi sistemul de cautare pe desktop, prin care utilizatorii pot sa-si gaseasca mai usor fisierele pe propriul PC.

Reactia lui Microsoft a respins explicit acuzatia lansata de Google, explicand ca gigantul in cautarea online nu are dreptul sa se planga, din moment ce nu s-a numarat printre reclamantii initiali ai procesului Microsoft. "Asa-numita plangere a companiei Google nu aduce nimic nou pentru chestiunea in discutie... Google nu ar trebui sa creeze probleme acolo unde acestea nu exista", arata un comunicat emis de avocatii companiei Microsoft.

Hotararea judecatoreasca antitrust, unul dintre rezultatele finale ale lungului proces care a fost pe punctul sa dezbine Microsoft, forta compania sa isi deschida platformele pentru terti si sa incurajeze competitia. Dar Google considera ca multe din clauzele hotararii judecatoresti – dintre care o parte nu vor mai fi valabile pana la sfarsitul anului – nu aduc nici o imbunatatire in mediul IT global.

Acuzatia adusa de Google lui Microsoft reprezinta punctul culminant al unei indelungi lupte duse intre cei doi giganti, mult amplificata in ultima perioada. Microsoft a incercat sa-si extinda teritoriul in publicitatea online, domeniu acaparat in prezent de Google. Pe de alta parte, Google a lansat recent produse care concureaza direct cu cele ale Microsoft. Mai mult decat atat, directorul executiv al companiei Google, Eric Schmidt, a fost numit anul trecut membru in boardul de conducere al companiei Apple, unul dintre cei mai mari rivali Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri