Industria telecomunicatiilor din Romania a ramas o tinta predilecta pentru investitorii strategici straini. Un nou jucator international ataca piata locala dupa ce Operatorul Magyar Telekom (fost Matav), detinut in proportie de 60% de operatorul german de telefonie fixa Deutsche Telekom, a intrat anul trecut pe piata de comunicatii fixe din Romania, prin brandul EUfonika.
Telekom Austria, cel mai mare operator de telecomunicatii din tara lui Mozart, a infiintat in Romania firma Jetstream Ro SRL, prin care va administra, in parteneriat cu societatea romaneasca Datek Telecom, serviciile de acces la reteaua principala de transfer de date din Austria, a declarat, citat de NewsIn, directorul Datek Telecom, Lucian Lichi.

Telekom Austria a infiintat compania Jetstream Ro SRL, cu sediul in Bucuresti si un capital subscris de 8,6 milioane de lei. Principalul actionar al noii companiei este Telekom Austria Fixnet Aktiengesellschaft, care detine 99,9% din actiuni. Telekom Austria Fixnet este divizia de administrare a operatiunilor de telecomunicatii fixe din cadrul holdingului Telekom Austria.

Potrivit Monitorului Oficial, Jetstream Ro SRL va fi administrata de Josef Trimmel si Johannes Peintnger. Josef Trimmel este directorul departamentului de access in retea en-gros al Telekom Austria, care este prezenta de peste un an pe piata romaneasca a internetului en-gros, prin intermediul partenerului local Datek Telecom.

Dominata in cea mai mare parte de trei jucatori, piata comunicatiilor electronice din Romania a depasit anul trecut 3,5 miliarde de de euro, si va continua sa creasca intr-un ritm de 20% anual.

JetStream este numele retelei terestre internationale dezvoltate de Telekom Austria si ofera servicii en-gros de internet broadband si de voce-prin-IP pentru operatori de telefonie, furnizori de servicii de internet si alte companii.

"Jetstream nu este deocamdata un serviciu comercial", a declarat directorul general al companiei Datek Telecom, Leonard Lichi, care este partenerul din Romania al Telekom Austria. "Activitatile din Romania legate de JetStream vor fi administrate de catre Datek Telecom", a spus Lichi, care a mai precizat ca infiintarea companiei Jetstream este o simpla formalitate.

Directorul Datek Telecom a explicat ca prezenta Telekom Austria in Romania deserveste in principal clientii existenti ai grupului, adica filialele din Romania ale firmelor austriece cu activitati de export. Exista planuri ca Telekom Austria sa ofere companiilor de telecomunicatii de pe piata romaneasca access la reteaua Jetstream, dar detaliile in acest sens vor fi definitivate ulterior, a mai spus Leonard Lichi.

Grupul de companii Telekom Austria furnizeaza servicii de comunicatii fixe (telefonie fixa, comunicatii de date si acces internet), comunicatii wireless (date si telefonie mobila) precum si servicii financiare pentru firme din sectorul telecomunicatiilor. Compania are circa 12.000 de angajati si a avut anul trecut venituri de 4,8 miliarde de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri