Wind River Inc., lider mondial in Device Software Optimization (DSO), a anuntat achizitia companiei Comsys din Galati, pentru suma de 1,4 milioane de dolari.
Spre deosebire de celelalte achizitii facute de gigantul american, in care Wind River a urmarit indeosebi produsele companiilor pe care le-a cumparat, la Comsys vizati sunt angajatii.

In cazul FSMLabs, Wind River a achizitionat doar bunul intelectual RTLinux – “hard real-time” Linux, iar in cazul Interpeak, Wind River a achizitionat intreaga organizatie pentru retelele ei securizate, care au fost ulterior integrate in ofertele Wind River. Cu achizitia Comsys, insa, Wind River obtine acces la talente de varf, ingineri programatori cu experienta practica in software-ul imbarcat pentru domeniile telecom, aerospatial si de aparare, precum si pentru dispozitive mobile.

Comsys SRL Galati a fost fondata in 2000, are 52 de angajati si furnizeaza servicii profesionale de dezvoltare de software. Compania a activat in Parcul de tehnologia Informatiei din Galati inca de la deschiderea acestuia, in mai 2004, cunoscand cea mai spectaculoasa evolutie.

In 2004, firma si-a inceput colaborarea cu Wind River, lucrand pentru clienti precum Palm, IBM sau EADS. In toamna anului trecut, cei doi parteneri au inceput sa lucreze la un centru de dezvoltare. Centrul va fi activ in cadrul mai mutor initiative-cheie ale Wind River, printre care se numara platforma Wind River Linux - cu accent pe automotive, platformele Wind River VxWorks - cu accent pe serviile si echipamentele de retea, testare si verificare pentru proiectele aerospatiale si de aparare, precum si angajamente cu clientii localizati in EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Wind River este lider mondial in Device Software Optimization (DSO). Wind River permite companiilor sa dezvolte, sa execute si sa gestioneze sofware-ul imbarcat mai repede, mai bine, la costuri mai mici si la un grad de fiabilitate mai ridicat. Tehnologia companiei este utilizata acum in sute de milioane de dispozitive din intreaga lume. Printre partenerii si clientii sai se afla Apple, Hewlett Packard, Boeing, Motorola, NASA, BMW, Mitsubishi, Philips, Siemens, Nortel si Samsung. Wind River a luat fiinta in 1981, este o companie de stat, cu sediul central in Alameda, California, si este listata pe NASDAQ cu marca WIND.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri