Competitia intre cele doua formate de inalta definitie, Blu-ray, produs de Sony, si HD-DVD, produs de Toshiba, a ajuns in “impas”, considera Howard Stringer, seful Sony Corp, citat de Business Week.
“Este o lupta dificila”, a declarat Howard Stringer. Un player produs de Toshiba costa mai putin de 200 de dolari, in timp ce Sony vinde un Blu-ray la un pret mai mult decat dublu. Toshiba are un atu avand in vedere ca in luna august a reusit sa ii convinga pe cei de la Paramount Pictures sa renunte la publicarea filmelor pe suport Blu-ray si sa ofere filme in eclusivitate in format HD-DVD.

“Am incercat sa castigam prin meritele noastre, ceea ce am si facut, pana cand Paramount a schimbat tabara”, a spus seful Sony Corp.

In acelasi timp, Stringer considera castigarea acestei competitiei o chestiune de prestigiu.

La jumatatea acestui an, oficialii Sony se aratau optimisti in privinta vanzarilor de DVD-uri Blu-ray inalta definitie, anticipand un numar de 600.000 de comenzi pana la finele lui 2007, in timp ce rivalii de la Toshiba au estimat o scadere a vanzarilor de HD DVD-uri pe piata americana, de la 1,8 milioane la 1 milion unitati, potrivit informatiilor furnizate de Bloomberg.

Pe piata europeana, formatul Blu-ray se afla in luna septembrie pe pozitie dominanta, cu 94% din vanzarile de cititoare de DVD-uri high definition, fata de rivalul HD-DVD, care a obtinut doar 6 procente din acest segment de piata europeana, potrivit cifrelor furnizate de institutul GFK .

Directorul Sony Home Entertainment pentru Europa spunea la acea data ca lansarea consolei Play Station 3 a avut un rol important in succesul pe care l-a inregistrat formatul Blu-ray cu mai mult de 1,3 milioane de unitati vandute in Europa de la lansare. Compania Sony este sprijinita in lupta pentru promovarea formatulului sau de inalta definitie de o serie de jucatori importanti ca Panasonic, Philips, Samsung, LG Electronics, Sharp, Hitachi, Pioneer, Mitsubishi, Thomson si Acer.

Chiar daca formatul Blu-ray pierde teren in fata rivalului HD-DVD, CEO-ul Sony s-a aratat optimist fata de consola Play Station 3, cu Blu-ray incorporat. Acesta a declarat pentru presa internationala ca noul model Play Station este consola cea mai bine vanduta in Europa dupa ieftinirea de acum trei saptamani, iar in Statele Unite vanazarile s-au dublat dupa ce compania a redus pretul.

“Urcam din nou”, a spus Stringer . Sony planuieste sa vanda 10 milione de unitati PS3 pana la sfarsitul anului fiscal in martie anul viitor, in timp ce rivalul Nintendo a vandut deja 13,2 milioane unitati Wii, informeaza Business Week.

Potrivit unor informatii publicate saptamana trecuta in presa din Statele Unite, formatul de inalta definitie HD-DVD, produs de Toshiba, a inregistrat vanzari record, 90.000 de unitati in primul week-end din luna, ca urmare a unei reduceri de pret pana la 99 de dolari. Potrivit publicatiei Video News, in cele 90.000 de unitati vandute au fost incluse si player-ele Toshiba HD-A2 vandute in Wal-Mart, Best Buy, si Circuit City dar si in alte puncte de vanzare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri