Sony Romania asteapta o crestre de 20% a cifrei de afaceri anul acesta pe segmentul audio-video, au anuntat reprezentantii companiei.
Pentru anul viitor, oficialii estimeaza ca se va diminua ritmul de crestere al afacerilor fata de anul 2007.

Reprezentantii Sony pun cresterea de anul acesta pe seama integrarii in Uniunea Europeana. Anul trecut, in sezonul de iarna, cei mai multi romani au evitat sa achizitioneze anumite produse electronice asteptand eliminarea taxelor vamale pentru produsele din UE, astfel ca vanzarile din acea perioada au fost recuperate in primele luni ale lui 2007, au explicat oficialii.

Divizia audio-video are o cota de piata de 20%-22%, potrivit studiilor IDC si GFK citate de Mircea Stoicescu, business coordinator Sony pentru Romania si Moldova.

Pe segmentul de camere foto digitale, Sony detine in Romania o cota de piata de cira 25%, potrivit lui Stoicescu, care a precizat ca, una din patru camere foto vandute la noi sunt produse de Sony, iar pe segmentul de camere video compania detine circa 50% din piata.

Daca pe segmentul DSC (camere foto digitale), Stoicescu estimeaza ca se vor vinde anul acesta intre 250.000 si 300.000 de unitati, pe segmentul de camere digitale SLR (single-lens reflex camera), reprezentantul estimeaza ca se vor vinde doar cateva mii de unitati.

Stoicescu a precizat insa ca la nivel mondial piata de camere digitale SLR are cel mai mare potential de crestere. In Romania, deocamdata continua ascesiunea modelelor DSC, dar pe masura ce piata se va maturiza, DSLR-ul va castiga cote de piata mai mari.

Sony a adus pe piata din Romania aparatul foto Sony Alfa 700, cu un pretul de circa 4700 lei pentru body. Aparatul are o rezolutie de 12,24 megapixeli, senzitivitate ISO de la 100 la 3.200 si fortat pana la 6.400 si are senzori de pozitie si miscare ce permit vizualizarea imaginilor atat pe verticala cat si pe orizontala.

Fiind un aparat foto de nisa, reprezentantii Sony se gandesc sa il comercializeze si in alte magazine in afara de partenerii clasici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri