Profitul net al Romtelecom a scazut dramatic la noua luni, in timp ce veniturile operationale au coborat cu 2,4%, principalele explicatii fiind reducerea tarifelor si concurenta operatorilor alternativi de telefonie fixa. Competitia acerba a facut ca numarul de linii fixe al Romtelecom sa scada cu 16,9%.


Veniturile operatorului Romtelecom au scazut cu 2,4% in primele noua luni ale anului, pana la 649 milioane euro, in timp ce profitul net a scazut cu 53,1%, pana la 19,5 milioane euro, conform raportului financiar remis de grupul OTE.

Romtelecom a inregistrat in primele noua luni un profit net de 19,5 milioane euro, in scadere cu 53,1% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului trecut, 41,6 milioane euro.

Raportul mai noteaza ca numarul de linii fixe al Romtelecom a scazut cu 16,9%, de la 3,63 milioane la 30 septembrie 2006, la 3,02 milioane un an mai tarziu, datorita cresterii penetrarii telefoniei mobile si concurentei operatorilor alternativi de telefonie fixa.

La finalul lui septembrie, compania avea 242.000 de clienti pentru serviciile internet ADSL, cu 189.000 mai multi decat cu un an inainte.

Portofoliul de servicii de Internet de banda larga inregistreaza, de asemenea, o mare crestere, cu rate de peste 170% in trimestrul trei 2007 fata de aceeasi perioada a anului 2006.

Aceasta tendinta este in concordanta cu obiectivul companiei de a mari cota de piata pe alte segmente de comunicatii decat cel al telefoniei fixe. Pentru Internetul de banda larga bazat pe ADSL se observa ca Romtelecom a inceput anul 2007 cu aproximativ 100 000 clienti, ajungand acum la peste 300 000 clienti.

“Este o multiplicare de trei ori a numarului de clienti in mai putin de un an, demonstrand ca in acest moment serviciile Romtelecom sunt preferate de noii utilizatori romani de broadband, dar si ca Romtelecom inregistreaza cea mai mare rata de crestere pe piata locala de Internet de banda larga”, a declarat Yorgos Ioannidis (foto), director general Romtelecom.

Serviciul de televiziune digitala Dolce, lansat in noiembrie anul trecut, a ajuns la 291.000 de clienti, la sfarsitul lui septembrie, dupa ce a castigat 59.000 de noi clienti in trimestrul al treilea, conform raportului OTE.

Romtelecom avea la finele lui septembrie 12.304 angajati, in scadere cu 2,9% fata de cei peste 12.600 de la 30 septembrie 2006.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa, iar grupul OTE detine 54,01% din actiunile companiei, in timp ce statul roman controleaza restul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri