Bill Gates, presedintele Microsoft, a infirmat speculatiile conform carora compania va lansa un concurent pentru iPhone, insa gigantul american va lansa un sistem de operare cu capabilitati similare, informeaza cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Pe blogul microsoft.blognewschannel.com apare un mesaj in care este prezentat, pe baza unui document nepublicat, Windows Mobile 7, care se va pune accent pe miscare si atingere. “Sistemul de operare se va axa pe utilizarea atingerii si a miscarilor create prin folosirea dispozitivului. Acesta reprezinta, in mod absolute, efortul Microsoft de a concura iPhone-ul, iar in document se fac cateva referiri la iPhone”, scrie Nathan Weinberg.

Noul sistem de operare care, potrivit sursei, va ajunge pe piata in 2009, trebuie sa fie “cel mai bun din clasa touch, astfel ca utilizatorii sa se simta confortabil, oriunde il folosesc”, se mai arata in mesaj. Autorul precizeaza ca detine datele si imaginile dintr-un document Microsoft, pe care nu il poate publica inca, pentru a-si proteja sursa.

Intrebat, la Consumer Electronic Show, daca Microsoft se pregateste sa rivalizeze cu Apple, Bill Gates a declarat ca nu va lansa un produs care sa concureze direct iPhone-ul.

“In asa-zisa afacere a smart-phone-urilor ne vom concentra doar pe segmentul software cu programul Windows Mobile”, a spus oficialul Microsoft. “Avem parteneriate cu multi producatori de dispozitive, de la Samsung, pana la Motorola, iar aceasta varietate ne aduce mai multe avantaje decat daca am incerca sa facem propriul telefon mobil”, a adaugat Bill Gates, care si-a anuntat retragerea in prima zi a salonului de tehnologie din Las Vegas.

Potrivit microsoft.blognewschannel, interfata Windos Mobile 7 va fi restructurata, astfel incat utilizatorul sa nu mai aiba nevoie de stylus pentru navigarea in meniul dispozitivului, ci sa execute toate comenzile cu ajutorul degetelor, caracteristica asemanatoare iPhone-ului. Platforma va avea in plus o caracteristica neintalnita la terminalul produs de Apple, anumite comenzi putand fi executate prin miscarea aparatului.

In acest caz, camera foto va fi folosita ca senzor de miscare, prin miscarea aparatului la staga sau la dreapta putand fi accesata melodia sau imaginea anterioara sau cea urmatoare. Camera va fi folosita de cate ori se executa o miscare de comanda, ceea ce va afecta durata de viata a bateriei, se specifica pe blogul citat.

Software-ul va include si aplicatii de localizare pe harta, prin serviciul Windows Live Maps.
Tastatura functioneaza in mod asemanator celei de iPhone, zonele evidentiate (link-uri) sau de inetres (taste) fiind marite. Programul de luat notite, OneNote Mobile, recunoaste scrisul de mana.

Pana la lansarea sistemului de operare Windows Mobile 7, compania va scoate pe piata, la inceputul acestui an, varianta 6.1 a platformei mobile, cel mai probabil la Barcelona, la formulul de telecomunicatii 3GSM.

Gigantul Microsoft asteapta ca, anul acesta, vanzarile de telefoane cu sistem de operare Windows sa ajunga la 10 milioane de unitati, iar pentru 2009 preconizeaza vanzarea a 20 de milioane de unitati.

Google a anutat anul trecut ca a semnat un parteneriat cu 30 de firme pentru a crea un software, numit Android, pentru accesarea mai usoara a internetului de pe telefoanele mobile, potrivit presei internationale. Compania intentioneaza sa extinda pe piata de telefonie mobila gama de servicii de internet pe care le ofera prin browsere pe calculatoare.

Oficialii au declarat ca au luat aceasta decizie din cauza problemelor legate de modelele telefoanelor si de standardele pentru software care au ingreunat folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil. Google a mai spus ca sistemul de software, cunoscut sub denumirea de Android, va fi o platforma deschisa si completa pentru aparatura mobila.

Yahoo si-a anuntat saptamana aceasta strategia pentru succesul pe piata de software pentru telefoane mobile, lansand in versiune Beta serviciul Yahoo Go 3.0, care va ingloba caracteristici intalnite deja pe site-urile de socializare online ca MySpace, Facebook sau Flickr, acestea incurajand utilizatorii sa imparta detalii personale cu prietenii selectati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri