Facebook, unul dintre cele mai populare site-uri de socializare online din lume, a reusit sa atraga un investitor strategic care sa ii asigure dezvoltarea pe piata europeana, anunta Business Week.
Trei frati germani, Alexander, Oliver si Marc Samwer, antreprenori in sfera Internet-ului, au hotarat sa investeasca in compania din Palo Alto, dupa ce, in luna octombrie, Microsoft a cumparat o participatie in cadrul Facebook contra sumei de 240 milioane de dolari.

Tranzactia a evaluat site-ul de socializare creat de Mark Elliot Zuckerberg si colegii sai la suma record de 15 miliarde de dolari. Anul trecut, omul de afaceri din Hong Kong, Li Ka-Shing, a investit 60 de milioane de dolari in Facebook, pentru a sprijini dezvoltarea site-ului de socializare in Asia.

Valoarea investitiei facuta de fratii Samwer nu a fost data publicitatii, insa, conform speculatiilor, aceasta ar trebui sa fie de ordinul milioanelor sau chiar a zecilor de milioane. Editia online a publicatiei Business Journal sustine ca europenii vor aduce in jur de 10 pana la 15 milioane de dolari in compania lui Zuckerberg.

“Combinatia dintre excelenta tehnologica de care da dovada Facebook si experienta noastra in crearea de companii europene de succes pe internet va face din Facebook un succes urias in Europa”, a declarat Marc Samwer.

Ca parte a intelegerii, cei trei frati trebuie sa asiste Facebook “sa recruteze personal si sa genereze trafic”, informeaza Finacial Times.

Fratii Samwer au ajutat la fondarea unui site de socializare online, StudiVZ, pe care au incercat in repetate randuri sa il vanda catre Facebook in schimbul a cinci procente din compania americana. Cei trei au iesit din proiectul StudiVZ la inceputul anului 2007.

Facebook detine in prezent locul al treilea in topul primelor trei site-uri de socializare din Europa, dupa MySpace (locul intai) si Bebo (locul al doilea), potrivit companiei de analiza Jupiter Research. Americanii au de infruntat insa si competitia locala. Pentru a contracara acest neajuns, cei de la MySpace au lansat, in ultimele 20 de luni, 28 de variante locale ale site-ului in intreaga lume.

“Facebook mai are mult de recuperat pentru a concura la nivel local”, apreciaza Nick Thomas, analist pentru Jupiter Research. “Cu toate acestea, succesul pe care l-au avut fara localizarea site-ului sugereaza ca au un produs pe care europenii il gasesc interesant. O investitie din partea investitorilor europeni care cunosc aceasta piata pare un lucru bun”, sustine acesta.

Alexander, Marc si Oliver Samwer au fondat site-ul de licitatii online Alando, care a fost vandut catre eBay in 1999, contra sumei de 54 milioane de dolari. Cei trei au devenit Managing Directors pentru eBay Germania, transformand filiala locala intr-una din cele mai mari piete din afara Statelor Unite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri