Microsoft Romania estimeaza ca in anul fiscal 2008, care se va incheia la 30 iunie, va vinde cu 30% mai multe licente Windows Vista, fata de anul trecut, cand au fost vandute in Romania peste 100.000 de unitati.
Potrivit lui Tudor Galos, director in cadrul filialei romanesti a gigantului IT, una dintre initiativele strategice ale Microsoft va fi replicarea succesului pentru vanzarile de Vista din retail (unde in ultimele trei luni vanzarile s-au dublat) in zona partenerilor mici din tara.

Pe zona serverelor, Microsoft a inregistrat in prima jumatate a anului fiscal in curs cresteri cu 100% ale vanzarilor. Compania va lansa in luna martie lansarea noua versiune a sistemului de operare server Windows Server 2008, versiunea finala a SQL Server 2008 si Microsoft Visual Studio 2008.

La un an de la deschiderea Centrului Global pentru Suport Tehnic Microsoft, din Bucuresti, Andreas Flugge, directorul centrului, se declara multumit de talentul tinerilor dovedit in rezolvarea problemelor aparute.

Centrul are peste 100 de angajati si ofera suport dezvoltatorilor din zona enterprise din Europa. Oficialul a spus ca afacerile Centrului vor creste proportional cu numarul cererilor pe care le vor avea de-a lungul acestui an, iar compania este dispusa sa angajeze noi oameni. De asemenea, a fost lansat un program de internship, care le ofera posibilitatea studentilor talentati din universitati de a face practica la Microsoft si sa-si construiasca o cariera in domeniul serviciilor de suport tehnic.

„Suntem in continuare incantati de calitatea si talentul oamenilor pe care ii gasim in Romania si ne bucuram ca am facut aceasta investitie in Bucuresti,” a declarat Andreas Flugge.

In ceea ce priveste afacerile Microsoft in Romania, Silviu Hotaran, General Manager, al biroului din Romania, a declarat ca Europa de Sud Est este una dintre cele mai dinamice regiuni, iar Romania a experimentat una dintre cele mai mari cresteri din regiune. Oficialul spune ca venirea lui Bill Gates la Bucuresti a aratat cat de importanta este Romania in cadrul Microsoft.

Microsoft estimeaza pentru anul fiscal 2008 o crestere de 25-30% comparativ cu anul 2007 incheiat cu o crestere de 53%, echilibrata in toate segmentele si grupurile de produse.

„Microsoft isi propune sa fie in avangarda schimbarilor”, a precizat Hotaran, iar Office-ul vandut cu cartela prepay este doar unul din conceptele noi. „Cifrele nu sunt impresionante, dar impactul a fost foarte mare la nivel mental”, a spus Hotaran.

Microsoft continua proiectul educational „Parteneri pentru educatie”, prelungit de Bill Gates cu inca cinci ani. Programul beneficiaza de investitii globale de 235 milioane dolari si vizeaza incurajarea scolilor sa imbunatateasca nivelul de utilizare IT pentru profesori si elevi.

Un alt proiect educational desfasurat de Microsoft Romania Unlimited Potential – Community Technology Skills (UP CTS) si se adreseaza comunitatilor din zonele rurale, oferind acestora accesul la tehnologie si programe de training pentru invatarea notiunilor fundamentale de tehnologie a informatiei.

In Romania, numarul total al angajatilor din domeniul IT era estimat la finele lui 2007 la 34.647, din care 8.250 derulau activitati legate de sistemul de operare Windows Vista, lansarea acestui nou sistem de operare generand conform estimarilor IDC peste 800 de locuri de munca noi.

Windows Vista va genera castiguri si pentru companiile cu activitate in domeniile conexe cum ar fi furnizorii de hardware compatibil cu noul sistem de operare, dezvoltatorii de aplicatii compatibile cu Windows Vista, furnizorii de servicii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri