Yahoo va respinge oferta nesolicitata a Microsoft, in valoare de 42 miliarde dolari, deoarece este prea mica, a declarat pentru Reuters o sursa avizata, acesta fiind primul semnal ca boardul companiei ar putea fi pregatit sa negocieze si sa vanda gigantul internetului.
Publicatia The Wall Street Journal a citat surse anonime care au spus ca oferta Microsoft, de 31 dolari/actiune, ar fi o incercare de a "fura" compania si ca este improbabil ca Yahoo sa accepte vreo oferta sub 40 dolari/actiune, adica dublul valorii de piata din ianuarie a Yahoo.

La un pret de 40 dolari/actiune, valoarea ceruta in numerar si in actiuni pentru tranzactie ar atinge suma de 51,1 miliarde dolari.

In cazul in care se va realiza, o fuziune intre Microsoft si Yahoo ar fi cea mai mare operatiune din lume de acest tip in sectorul tehnologic si ar crea un concurent foarte puternic pentru Google, lider al motoarelor de cautare si serviciilor de publicitate pe internet, scrie NewsIn.

Reprezentantii Yahoo iau in considerare mai multe optiuni, inclusiv negocierea unui pret mai mare si incheierea unei tranzactii cu Google pentru preluarea diviziei de cautare pe internet, pentru a mentine independenta Yahoo, a mai aratat The Wall Street Journal.

The Wall Street Journal a mai scris ca boardul Yahoo s-a reunit, vineri, pentru a discuta despre aceste optiuni.

Nu s-a discutat despre vreo alta oferta, iar publicatia The Wall Street Journal a mentionat ca varianta cea mai probabila este ca boardul Yahoo sa negocieze un pret mai mare cu Microsoft.

"Intrebarea este daca reprezentantii Yahoo chiar vor sa obtina 40 dolari/actiune sau daca aceasta este o tactica de negociere pentru obtinerea unui pret mai bun", a comentat, pentru Reuters, un analist de la Global Crown Capital, Martin Pyykkonen.

"Mie mi se pare o tactica de negociere si cred ca pana la urma vor accepta si 35, 36 sau 37 dolari/actiune", a mai spus Pyykkonen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri