Microsoft a anuntat schimbari in practicile de business pentru a lucra mai usor cu alti furnizor de software, inclusiv cu reprezentantii comunitatilor open-source, scrie presa internationala.
Microsoft va publica documentatia pentru interfetele programelor sale si protocoalele de comunicare din produsele “high-volume”, astfel ca dezvoltatorii de software nu vor fi nevoiti sa cumpere licente sau sa plateasca taxe de acces la aceste informatii.

Intr-o prima etapa, Microsoft va pune la dispozitie protocoalele de comunicare pentru Windows Server, care au fost disponibile anterior sub o licenta secreta. Protocoalele pentru interoperabilitatea cu Office 2007 vor fi publicate in lunile urmatoare, potrivit companiei.

Potrivit Microsoft, publicarea protocoalelor va continua cu Windows Vista, .NET Framework, Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007 si Office SharePoint Server 2007.

Compania a decis, de asemenea sa nu dea in judecata dezvoltatorii open-source care creeaza software necomercial plecand de la un protocol Microsoft si sa puna la dispozitie datele necesare dezvoltatorilor pentru a imbunatati interoperabilitatea programului Office 2007 cu alte formate de document.

Microsoft a lansat « Document Interoperability Initiative » (Initiativa pentru Interoperabilitatea Documentelor), prin care “se urmareste schimbul de date intre formatele de documete folosite la scara larga”, potrivit comunicatului lansat de companie. Microsoft spune ca aceasta initiativa va favoriza o legatura mai buna cu proiectele open-source si va inlesni asistenta tehnica.

Printr-un organism creat anterior, Interoperability Executive Customer Council, Microsoft va incerca sa creeze un dialog mai bun cu partenerii, cu clientii si cu dezvoltatorii pe marginea compatibilitatii formatelor de documente.

Consilierul general al companiei, Brad Smith, a spus ca acesti pasi fac parte din eforturile gigantului producator de software de a se alinia obligatiilor antitrust impuse de Uniunea Europeana.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri