YouTube, cel mai mare portal cu continut video din lume, va concura cu furnizorii de televiziune, lansand propria sa retea de televiziune live, conform Telegraph.co.uk.
Astfel, Steve Chen (foto), unul din fondatorii YouTube a declarat ca, pana la finele acestui an, site-ul va transmite videoclipuri in direct, cu ajutorul companiei-mama Google

Milioane de oameni care folosesc YouTube vor putea sa realizeze propriile showuri de chat chiar din dormitoarele lor, sa interpreteze anumite melodii sau sa raporteze stiri de ultima ora.

Petrecerile sau evenimentele, in general, la care nu pot ajunge o parte din rude sau prieteni vor putea fi transmise in direct. De asemenea, utilizatorii fideli siteului pot produce un “lifecast” de 24 de ore cu activitatile lor zilnice, lucru ce coincide dintr-un anumit punct de vedere cu showul televizat numit Big Brother.

YouTube, care este detinut de Google, a devenit, la numai trei ani de cand s-a lansat, unul dintre cele mai populare siteuri de pe Internet, potrivit Alexa Internet, care se ocupa cu monitorizarea traficului din mediul online.

Utilizatorii pot gasi pe site 73 de milioane de videoclipuri inregistrate, vizionate de sute de milioane de ori pe zi.

“Niciodata nu am avut resursele necesare pentru a face asta corect, insa in 2008, beneficiind de ajutorul lui Google, speram sa initiem serviciul video live pe YouTube”, a declarat Steve Chen.

Totusi, nu s-a confirmat nimic cert din partea companiei. “Lucram in mod constant la a descoperi si imbunatati noi lucruri pentru acest serviciu, insa nu avem nimic de declarat la momentul actual”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Dupa ce a fost cumparat de Google cu 1,65 de mld. de dolari (1,08 mld. euro) in 2006, YouTube a facut in asa fel incat sa-si submineze rivalii. Ceea ce a realizat cu succes siteul - prin videoclipurile online - spera sa se repete si cu televizunea live.

“Este un lucru normal pentru YouTube sa creeze ceva si milioane de oameni sa il foloseasca. Cand un jucator important pe piata dezvolta un model necunoscut pana in momentul respectiv, atunci sansele ca acesta sa fie de succes sunt foarte ridicate”, a declarat Bill Thompson, comentator tehnologic.

“Multi dintre noi poseda telefoane mobile sau laptopuri cu camera video, asa incat tehnologia se afla in mainile oamenilor in ziua de azi”, a adaugat Thompson.

Insa, acesta a mai afirmat ca “daca zece milioane de oameni incearca sa preia videoclipurile live de pe site, acesta ar putea fi momentul in care banda de Internet sa devina o problema. Iar daca in familia ta sunt patru membri, din care doi adolescenti care incearca sa ia videoclipuri de pe YouTube, atunci este probabil ca emailurile tale sa nu fie trimise”.

Infiintat in februarie 2005, YouTube s-a bucurat de o crestere formidabila in popularitate, devenind un site pe care se vizioneaza milioane de videocliputi zilnic. YouTube a fost recent achizitonat de Google, cel mai cunoscut motor de cautare, pe un pret care este cel mai mare platit vreodata pentru un site al carui continut este generat de utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri